Weekkamp catamaranzeilen, zeilen, suppen, windsurfen en kiten 2024

Vijf dagen watersport van 9:00 t/m 17:00. Maandag t/m vrijdag in de zomervakantie. Voor de leeftijden 7 t/m 14 jaar.

Dit leuke en populaire watersport concept bieden wij al meer dan 10 jaar aan. We doen dit natuurlijk met leuk enthousiast team van instructeurs!

Diverse watersporten in 1 week: Catamaranzeilen, zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Elke watersport zal aan bod komen. Kinderen zullen de beginselen leren maar ook zelfstandig de sport zullen uitvoeren.
Er worden groepen gemaakt van +/- 10 kinderen.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 13 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld, dat is natuurlijk het fijnst. Soms maken we een uitzondering als een groep zich tegelijk heeft opgegeven en we zorgen natuurlijk dat vriendjes bij elkaar in de groep komen.
Per dagdeel wordt er afwisselend een watersport gedaan. Bij elk onderdeel staan 2 of 3 instructeurs en elke groep heeft vaste begeleiders. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.
Naast onze basisactiviteiten hebben we ook kanovaren, wing foilen, slack line, volleybal, skateboarden en andere spelletjes. Vast onderdeel is ook dat we naar eiland “Het Hoofd” varen.

Wat vind je het leukst?
Je zult alle watersporten doen. Maar heb je een voorkeur voor een bepaalde sport? Geef dit aan in het formulier. Dit wordt, zeg maar, je specialisatievak! Je kan kiezen uit: Kinderzeilen, Kitesurfen, Windsurfen en Suppen en Catamaranzeilen! Als je nog niet weet wat je het leukste vindt dat is geen probleem in desbetreffende week kun je dit nog aanpassen.

Onze Spot
Zeer goed bereikbaar vanuit oa Amsterdam, Utrecht, Bilthoven en het Gooi! Wij hebben een mooi groot strand en open water tot onze beschikking. Een ideale spot voor watersport! Je kijkt uit op Muiden, Amsterdam, Muiderberg en heel in de verte zie je zelfs Marken liggen. Onze dijk wordt binnenkort getransformeerd in een duin en achter de zeilschool zijn al kunstmatig duinen gecreëerd. Je hebt het idee dat je bij ons aan de kust zit! Kijk via deze link op google Earth. 

Verdeling vakanties  2024 Nederland
Regio noord: 20 juli t/m 1 september 2024
Regio midden: 13 juli t/m 25 augustus 2024
Regio midden: 6 juli t/m 18 augustus 2024

De volgende weken ben je (jullie) van harte welkom!
Het is van maandag t/m vrijdag. Natuurlijk altijd leuk om tegelijk met vriendjes en vriendinnetjes te komen.
Hieronder de data. Online “book here” kun je aangeven welke week je wilt reserveren.

week 28: 8 juli t/m 12 juli
week 29: 15 juli t/m 19 juli
week 30: 22 juli t/m 26 juli (populaire week)
week 31: 29 juli t/m 2 aug 
week 32: 5 aug t/m 9 aug 
week 33: 12 aug t/m 16 aug 
week 34: 19 aug t/m 23 aug
week 35: 26 aug t/m 30 aug (populaire week)
De eerste en laatste week van regio noord zijn vaak snel volgeboekt. Zorg dus dat je tijdig aanmeldt.

Tarief € 330,- pp

Direct betalen
Betaal het gehele bedrag direct. Klik op:   Je wordt beloond met 10 euro direct-boeken-korting per kind.

Je plek is verzekerd. Als je voor 1 januari boekt ontvang je ook 25 extra vroegboekkorting.
Later betalen
Wil je niet direct betalen maar +/- 2 weken voor de watersportweek Klik op:  
Je plek is verzekerd. Jullie krijgen dan een mail van ons. 

 

Onduidelijk?
Stuur ons dan even mailtje info@sail-today.nl of  bel ons via 0365369627.

Foto’s & Filmpjes
Neem een kijkje hoe de watersportweek er nou werkelijk uitziet!
Foto’s:klik hier
Gemonteerde (promo) filmpjes: Klik hier
Filmpjes gemaakt door onze instructeurs: klik hier
Kijk op ons instagramm account: Klik hier
Kijk op ons facebook account: Klik Hier
Na de watersportweek ontvangen jullie ook foto’s en filmpjes onder een beveiligd wachtwoord. Wil je liever niet dat er foto’s worden gemaakt dan kun je dat aan ons doorgeven.

Lunch
Een goede lunch en hapjes/drankjes/fruit op de dag zijn in de prijs inbegrepen.

Avondeten
Het is mooi weer en de zon schijnt. Geen zin om te koken? Blijf lekker hangen op het strand. Restaurant Espresso  met groot terras aan het water is lig van woensdag t/m vrijdag geopend. Kinderen/ouders kunnen aldaar wat eten. Ook bij ons op het terras aan het water kun je terecht voor een tosti of een drankje.

Parkeren
Parkeren kan op dijk zet je auto in de buurt van onze ingang. De slagboom staat dit jaar  het gehele jaar open. Dus parkeren is erg makkelijk.

Heb je geboekt en gekozen voor later betalen.
Wij sturen je later in de zomer een mail met een betalingslink. Maar je kan ook alvast via deze link betalen. . Wij zullen je dan niet meer mailen.

Materiaal
Zeilen: Laser Bugs

Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Big non inflatable en f2 inflatable Boards 10,5
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
Catamarans: Dart 16, Dart 18, Nacra 570
Kleding, wetsuits en Zwemvest: Iedereen krijgt van ons een wetsuit en zwemvest (handdoek en zwemkleding kun je zelf meenemen)
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze vakantieweek er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.

Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen/aftuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Catamaranzeilen
Je vaart mee met een instructeur. Hij vertelt je alles over de catamaran. Je mag misschien ook een keer sturen of het fok bedienen en wellicht het grootzeil bedienen. Je plek op de boot is ook belangrijk. Verander je van koers dan moet het “gewicht” verplaatst worden. Veel basiselementen die je leert bij het kinderzeilen (wat je ook gaat doen) kun je ook gebruiken bij het catamaranzeilen.
Spelletjes en fun
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling, slacklines, volleybal en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. .
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.
We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten hebben wij ook verschillende instructeurs.

Na deze week kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Volgend jaar kun je dan je favoriete watersport als keuzevak nemen!

logo-web