Weekkamp catamaranzeilen, zeilen, suppen, windsurfen en kiten 2023

Leuk dat je komt kijken op deze pagina!

Vijf dagen watersport van 9:00 t/m 17:00. Maandag t/m vrijdag in de zomervakantie. 

Inmiddels al meer dan 10 jaar bieden we deze populaire weken aan. Catamaranzeilen, zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Elke watersport zal aan bod komen. Bedoeling is dat kinderen kennismaken, de beginselen leren maar ook zelfstandig de sport zullen uitvoeren.
De groep kinderen (7 tm 15 jaar) worden in groepen van +/- 10 verdeeld.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 13 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld, dat is natuurlijk het fijnst. Soms maken we een uitzondering als een groep zich tegelijk heeft opgegeven.
Per dagdeel wordt er afwisselend een watersport gedaan. Bij elk onderdeel staan 2 of 3 instructeurs en elke groep heeft vaste begeleiders. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.  Naast onze basisactiviteiten hebben we ook kanovaren, slackline, volleybal en andere spelletjes. 

Wat vind je het leukst?
Je zult alle watersporten doen. Maar heb je een voorkeur voor een bepaalde sport? Geef dit aan in het formulier. Dit wordt, zeg maar, je specialisatievak! Je kan kiezen uit: Kinderzeilen, Kitesurfen, Windsurfen en Suppen en Catamaranzeilen! 

Dit zijn de beschikbare weken voor 2023
Regio noord heeft 2023 vakantie van 22 juli t/m 3 september.
Regio midden heeft 2023 vakantie van 8 juli t/m 20 augustus.
week 28: 10 juli t/m 14 juli (eerste week midden NL)
week 29: 17 juli t/m 21 juli
week 30: 24 juli t/m 28 juli (eerste week noord  NL populair)

week 31: 31 aug t/m 4 aug 
week 32: 7 aug t/m 11 aug 
week 33: 14 aug t/m 18 aug (laatste week midden NL)
week 34: 21 aug t/m 25 aug
week 35: (helaas volgeboekt boeken kan niet meer)

 

Zelfde tarief als 2022. Profiteer!  Sail-Today doet niet aan inflatiecorrectie.
€ 300,- pp

 

Interesse?
Direct betalen

Betaal het gehele bedrag direct. Klik op:   Je wordt beloond met maar liefst 10 euro direct-boeken-korting per kind.

Je plek is verzekerd. 

Later betalen
Wil je niet direct betalen maar +/- 2 weken voor de watersportweek Klik op:  . 
Je plek is verzekerd. 

Onduidelijk?
Stuur ons dan even mailtje info@sail-today.nl of  bel ons via 0365369627.

Avondeten
Een goede lunch en hapjes/drankjes/fruit op de dag zijn in de prijs inbegrepen. Onze ervaring leert dat het voor sommige ouders lastig is om de kinderen om 17:00 al op te halen. Sunrunners onze samenwerkingspartner mbt horeca is van woensdag t/m vrijdag geopend. Kinderen/ouders kunnen aldaar wat eten.

Parkeren
Parkeren kan op dijk vlakbij onze (nieuwe) ingang op het catamaranstrand. De slagboom staat dit jaar  het gehele jaar open. Dus parkeren is erg makkelijk.

Materiaal
Zeilen: Laser Bugs

Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Big non inflatable en f2 inflatable Boards 10,5
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
Catamarans: Dart 16, Hobie Dragoon
Kleding, wetsuits en Zwemvest: Iedereen krijgt van ons een wetsuit en zwemvest (handdoek en zwemkleding kun je zelf meenemen)
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze vakantieweek er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.

Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen/aftuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Catamaranzeilen
Je vaart mee met een instructeur. Hij vertelt je alles over de catamaran. Je mag misschien ook een keer sturen of het fok bedienen en wellicht het grootzeil bedienen. Je plek op de boot is ook belangrijk. Verander je van koers dan moet het “gewicht” verplaatst worden. Veel basiselementen die je leert bij het kinderzeilen (wat je ook gaat doen) kun je ook gebruiken bij het catamaranzeilen.
Spelletjes en fun
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling, slacklines, volleybal en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. .
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.
We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten hebben wij ook verschillende instructeurs.

Na deze week kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Volgend jaar kun je dan je favoriete watersport als keuzevak nemen!

logo-web