Weekkamp zeilen, suppen, windsurfen en kitesurfen 2020

Leuk dat je komt kijken op deze pagina!

Wil je alvast boeken?  Enthousiastelingen en early birds krijgen 20 euro extra korting per kind. Voor boekingen voor 1 april.

Let op: Vanwege coronavirus bestaat de mogelijkheid dat de zomerweken niet door kunnen gaan. Wel kunt u boeken! Mocht de geboekte week vanwege Corona maatregelen niet door gaan. DAN WORDT UW GELD GEWOON TERUG GESTORD!

Vijf dagen watersport van 9:00 t/m 17:00. Maandag t/m vrijdag in de zomervakantie. Incl Lunch voor slechts 280 euro.
Let op! Dit tarief ligt onder het landelijk gemiddelde.

Wil je niet verder lezen en meteen inschrijven, klik op deze link

We hebben inmiddels genoeg ervaring al 8 jaar bieden we dit aan. Zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Elke watersport zal aan bod komen. Bedoeling is dat kinderen kennismaken, de beginselen leren maar ook zelfstandig de sport zullen uitvoeren. De groep kinderen (7 tm 15 jaar) worden in groepen van +/- 10 verdeeld.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 14 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld. Per dagdeel wordt er afwisselend een watersport gedaan. Bij elk onderdeel staan 1 a 2 instructeurs en elke groep heeft een begeleider. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.  Naast onze basisactiviteiten hebben we ook een zeephelling en andere spelletjes en als het weer het toe laat gaan we ook nog de catamaran op!

Wat vind je het leukst?
Je zult alle watersporten doen. Maar heb je een voorkeur voor een bepaalde sport? Geef dit aan in het formulier. Dit wordt, zeg maar, je specialisatievak! Je kan kiezen uit: Kinderzeilen, Kitesurfen, Windsurfen en Suppen. Ben je 13 jaar en ouder dan kun je ook kiezen voor Catamaranzeilen!

Alvast boeken voor 2020? Dit zijn de beschikbare weken:
week 28: 6 juli t/m 10 juli (eerste week Noord Nederland = populair)
week 29: 13 juli t/m 17 juli (eerste week Zuid Nederland)
week 30: 20 juli t/m 24 juli (eerste week Midden Nederland)
week 31: 27 juli t/m 31 juli
week 32: 3 augustus t/m 7 augustus
week 33: 10 augustus t/m 14 augustus (laatste week Noord NL= populair)
week 34: 17 augustus t/m 21 augustus (laatste week Zuid NL)
week 35: 24 augustus t/m 28 augustus (laatste week Midden NL)

Tarieven (Dit zijn de 2020 tarieven)
1 deelnemer opgeven kan natuurlijk. Met een groepje komen is goedkoper. 
Profiteer van extra korting. Klasgenootjes en of vriendjes en vriendinnetjes: 1 deelnemer = € 280,- pp
2 deelnemers = € 275,- pp (totaal 10 euro korting)
3 deelnemers = € 270,- pp (totaal 30 euro korting)
4 deelnemers = € 265,- pp (totaal 45 euro korting)
5 deelnemers = € 260,- pp (totaal 100 euro korting)
Nog niet duidelijk of de hele groep mee gaat? Er zijn altijd mensen die nog geen antwoord hebben gegeven. Je hoeft je niet als groep tegelijk op te geven. Geef je individueel wel alvast op. Dan is je plek zeker. In het formulier kun je dan aangeven wie de “potentiële” andere deelnemers zijn. De korting kan dan later worden verrekend!

Actie! Boeken voor 1 april is nog eens 20 euro korting voor per deelnemer.

Mocht de geboekte week vanwege Corona maatregelen niet door gaan. DAN WORDT UW GELD GEWOON TERUG GESTORD!

Avondeten
Een goede lunch en hapjes/drankjes op de dag zijn in de prijs inbegrepen. Onze ervaring leert dat het voor sommige ouders lastig is om de kinderen om 17:00 al op te halen. Sunrunners onze samenwerkingspartner mbt horeca is van woensdag t/m vrijdag geopend. Kinderen kunnen aldaar wat eten.

Vrijdagavond laatste avond. BBQ! Eet je mee?
Tzt zullen jullie hier meer over horen.
Sunrunners onze samenwerkingspartner mbt horeca is wel geopend.  Als je wilt blijven eten kunnen je dat met hen regelen. www.sunrunners.nl

Parkeren:
Bij ons is het tegenwoordig betaald parkeren. Echter voor jullie als deelnemer van de Watersport week is het gratis. Zouden jullie het kenteken dan aan ons kunnen doormailen? De slagboom gaat dan vanzelf open dmv nummerbord herkenning. Geef je kenteken door middels deze link. Het duurt 1 a 2 dagen voordat uw nummer is geactiveerd.

Materiaal:
Zeilen: Laser Bugs
Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Boga non inflatable en f2 inflatable Boards 10,5
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
Catamarans: Dart 16
Kleding, wetsuits en Zwemvest: Iedereen krijgt van ons een wetsuit en zwemvest (handdoek en zwemkleding kun je zelf meenemen)
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze vakantieweek er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.
Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Spelletjes en fun:
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. Daarnaast gaan we als het weet het toelaat ook nog het water op met de catamarans.
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.
We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten hebben wij ook verschillende instructeurs.

Na deze week kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Volgend jaar kun je dan je favoriete watersport als keuzevak nemen!

logo-web