Weekkamp catamaranzeilen, zeilen, suppen, windsurfen en kitesurfen 2021

Leuk dat je komt kijken op deze pagina!

Vijf dagen watersport van 9:00 t/m 17:00. Maandag t/m vrijdag in de zomervakantie. Incl Lunch voor slechts 280 euro. Let op! Dit tarief ligt onder het landelijk gemiddelde.

De watersportweken zijn een groot succes 6 van de 8 weken waren in 2020 volgeboekt. Zorg dus dat je op tijd boekt anders zit je favoriete week vol.

We hebben inmiddels genoeg ervaring. Al 9 jaar bieden we dit aan. Catamaranzeilen, zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Elke watersport zal aan bod komen. Bedoeling is dat kinderen kennismaken, de beginselen leren maar ook zelfstandig de sport zullen uitvoeren. De groep kinderen (7 tm 15 jaar) worden in groepen van +/- 10 verdeeld.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 13 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld. Per dagdeel wordt er afwisselend een watersport gedaan. Bij elk onderdeel staan 1 a 2 instructeurs en elke groep heeft een begeleider. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.  Naast onze basisactiviteiten hebben we ook een zeephelling en andere spelletjes.

Goed nieuws! Vanaf 1 juli 2020 mogen we weer samen watersporten in de buitenlucht. Hier meer corona info

Wat vind je het leukst?
Je zult alle watersporten doen. Maar heb je een voorkeur voor een bepaalde sport? Geef dit aan in het formulier. Dit wordt, zeg maar, je specialisatievak! Je kan kiezen uit: Kinderzeilen, Kitesurfen, Windsurfen en Suppen. Ben je 13 jaar en ouder dan kun je ook kiezen voor Catamaranzeilen!

Alvast boeken voor 2021? Dit zijn de beschikbare weken
week 28: 12 juli t/m 16 juli (start regio noord = populair)
week 29: 19 juli t/m 23 juli (start regio midden)
week 30: 26 juli t/m 30 juli (start regio zuid)
week 31: 2 aug t/m 6 aug
week 32: 9 aug t/m 13 aug 
week 33: 16 aug t/m 20 aug (laatste week regio noord = populair)
week 34: 23 aug t/m 27 aug (einde regio midden)
week 35: 30 aug t/m 3 sept (einde regio zuid)

Tarieven (Dit zijn de “oude” 2020 tarieven). Na 1 januari zullen de tarieven iets omhoog gaan. Geef je dus snel op!
1 deelnemer opgeven kan natuurlijk. Met een groepje komen is goedkoper. 
Profiteer van extra korting. Klasgenootjes en of vriendjes en vriendinnetjes: 1 deelnemer = € 280,- pp

2 deelnemers = € 275,- pp (totaal 10 euro korting)
3 deelnemers = € 270,- pp (totaal 30 euro korting)
4 deelnemers = € 265,- pp (totaal 45 euro korting)
5 deelnemers = € 260,- pp (totaal 100 euro korting)
Nog niet duidelijk of de hele groep mee gaat? Er zijn altijd mensen die nog geen antwoord hebben gegeven. Je hoeft je niet als groep tegelijk op te geven. Geef voor wie je zou betalen wel alvast op. Dan is jou iig plek zeker. In het formulier kun je dan aangeven wie de “potentiële” andere deelnemers zijn. De korting kan dan worden verrekend!

Interesse? Opgeven en direct betalen.
– Ik betaal het gehele bedrag direct. Klik op deze link. Daardoor word ik beloond met 10 euro korting per kind en ik kan profiteren van de vroegboekkorting (boek voor 1 januari) van 5 euro per kind.  Je plek is verzekerd. Mochten de weken vanwege Corona problemen niet door gaan dan wordt het gehele bedrag teruggestort. 

Opgeven en later betalen
Via dit formulier. Je plek is gewaarborgd en je spreekt hierbij de intentie uit desbetreffende week te komen. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden. De betaling volgt later. Je kunt profiteren van de 5 euro vroegboekkorting (boek voor 1 januari).

Avondeten
Een goede lunch en hapjes/drankjes op de dag zijn in de prijs inbegrepen. Onze ervaring leert dat het voor sommige ouders lastig is om de kinderen om 17:00 al op te halen. Sunrunners onze samenwerkingspartner mbt horeca is van woensdag t/m vrijdag geopend. Kinderen/ouders kunnen aldaar wat eten.

Parkeren
Bij ons is het tegenwoordig betaald parkeren. Echter voor jullie als deelnemer van de Watersport week is het gratis. Geef je kenteken door middels deze link. Het duurt 1 a 2 dagen voordat uw nummer is geactiveerd. De slagboom gaat dan vanzelf open dmv nummerbord herkenning. 

Materiaal
Zeilen: Laser Bugs

Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Big non inflatable en f2 inflatable Boards 10,5
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
Catamarans: Dart 16
Kleding, wetsuits en Zwemvest: Iedereen krijgt van ons een wetsuit en zwemvest (handdoek en zwemkleding kun je zelf meenemen)
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze vakantieweek er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.

Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Catamaranzeilen
Je vaart mee met een instructeur. Hij vertelt je alles over de catamaran. Je mag misschien ook een keer sturen of het fok bedienen en wellicht het grootzeil bedienen. Je plek op de boot is ook belangrijk. Verander je van koers dan moet het “gewicht” verplaatst worden. Veel basiselementen die je leert bij het kinderzeilen (wat je ook gaat doen) kun je ook gebruiken bij het catamaranzeilen.
Spelletjes en fun
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. .
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.
We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten hebben wij ook verschillende instructeurs.

Na deze week kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Volgend jaar kun je dan je favoriete watersport als keuzevak nemen!

logo-web