Geef je op via dit formulier

Woensdagavond groepscursus catzeilen Dart 16/Hobie16 seizoen 2020

Enthousiastelingen en early birds ontvangen € 22,50 extra korting voor boeken voor 1 april.

Kun je al catamaranzeilen en wil jij je vaardigheden naar een hoger niveau brengen, dan is de woensdagavondcursus wellicht iets voor jouw.

Dit jaar met twee nieuwe Hobie 16’s in de vloot. Niet de makkelijkste boot maar wel een goeie boot om het op te leren.

In deze cursus zal het wedstrijdzeilen en het fine tunen van je vaardigheden centraal staan. Er wordt meegedaan aan de woensdagavond clubwedstrijden en er wordt getraind. Ofwel de ene week training en de andere week doe je mee aan onze club wedstrijden samen met +/- 20 andere boten. Vanuit de basisprincipes catamaranzeilen gaan we iets verder.
Wat ga je doen woensdagavond dart 16 training:
Verbeteren overstag gaan – Verbeteren Gijptechnieken – Opkruisen in breed vaarwater – Aanlopen bovenwinds gelegen punt – Afvaren van hoger wal en langswal – Aankomen aan hoger wal en langswal – Hangtechniek en gewichtsverdeling met gebruik van de hangbanden –Boot stilleggen en op gang brengen – verbeteren omslaan en oprichten van de boot – Deinzen, stilliggen – Veilig handelen en gebruik maken van windvlagen – Gesleept worden – Zeil aan- en afslaan – Stand en bediening van de zeilen – Sturen en roer- bediening  – Opkruisen nauw vaarwater – Afmeren van de boot – Veilig handelen bij windvlagen – Zeiltrim
Wedstrijdzeilen: optimale koersen, starten en startprocedures en tactieken.
Theorie – Schiemanswerk – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot – Reglementen/wedstrijdregels – Onderhoud van de boot – Veiligheid

Gezellige avond: Naast dat je wat leert is het ook sociaal gezien een leuke avond. Je vaart samen met ongeveer 14 cursisten. Een leuke groep met verschillende leeftijden. Daarnaast is het clubhuis op woensdagavond open. Andere catamaranzeilers drinken daar ook nog vaak wat.

Start/tijden: 6 mei eerste les daarna alle opeenvolgende woensdagen t/m 26 augustus, met uitzondering van 22 juli en 29 juli. Elke les is van 19.00 uur tot 21.00.

Ivm corona hebben we ons schema moeten aanpassen. We zijn later begonnen en we hebben 22 juli en 29 juli vakantie laten vervallen.
Daardoor ziet er als volgt uit:

3 juni vrij coach
10 juni vrij zeilen
17 juni coach
24 juni vrij zeilen
1 juli coach
8 juli vrij zeilen
15 juli coach
22 juli vrij zeilen
29 juli coach
5 aug vrij zeilen
12 aug coach
19 aug vrij zeilen
26 aug coach
2 september
9 september

Tarief: € 465,-
(all-Inn: wedstrijd geld, boot, zwemvest, wetsuit en trapeze)

Enthousiastelingen en early birds ontvangen € 22,50 extra korting voor boeken voor 1 april.

Geef je op via het dit formulier

Door het formulier in te vullen is je plek bevestigd. Aan het formulier is ook ideal gekoppeld dus je kan meteen betalen!
Mocht het betalen onverhoops niet lukken dan kunt u het bedrag ook overmaken op  NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v.naam vd cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today. Bij voorbaat dank!

Eigen boot en met je eigen boot mee doen aan de cursus?
Dit kan je ontvangt dan 225 euro korting. Dit geldt ook als je naast de cursus een onbeperkt kaart hebt.
In het formulier kun je dit aangeven.

Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is bij een catamarancursus gratis.

Beschrijving Dart 16
Algemeen: Ga je voor het eerst op een catamaran dan heb je wel je handen vol aan deze boot. Zoals dat is bij een catamaran:  je geen kiel maar je hebt slechts twee drijvers die niet diep in het water liggen. Dus de catamaran is instabiel echter heeft weinig weerstand wat wel weer resulteert in veel snelheid. Tevens is een catamaran overtuigd, zoals dat heet: je hebt heel veel zeiloppervlakte. Dus met het kleinste zuchtje wind speert deze boot al weg. Ofwel best wel een uitdaging zo een klein bootje met zo’n groot zeil. Echter wel de leukste, spannendste en snelste vorm van zeilen.
De Dart 16  is tov andere catamarans relatief stabiel(veel volume in de rompen) en heeft de ontwerper Yves Loday expres de bedieningsmogelijkheden beperkt gehouden. Daardoor is het een ideale catamaran om mee te beginnen. Het is een tweemansboot. Maar ook in je eentje is deze catamaran te zeilen. Er zit een fok op en een trapeze mogelijkheid. Bij harde wind kun je het grootzeil eventueel reven en kan de rolfok gemakkelijk weggerold worden. De golven neemt de Dart 16 met gemak door haar dynamische rompvorm. Er zitten geïntegreerde skeggen in de romp, geen zwaarden en een uniek kick-up roersysteem maakt wegvaren en aankomen bij een oplopend strand gemakkelijk.
De rompen zijn gemaakt van tecrothene 121 dat is een thermo plastic. Dit materiaal kan relatief goed tegen een stootje en een krasje.
De tuigage bestaat uit een roterende aero-dynamisch vormgegeven aluminium mast, vastgehouden door een voorstag en twee stagen. Het zeil is doorgelat en geeft in combinatie met de mast een aërodynamisch voordeel. Het grootzeil heeft geen giek. Het grootschoot systeem heeft kogellagers met een ratel en klem.
De Dart 16 is gemaakt in de Laser fabriek. Een grondig research en test programma geldt voor dit merk. Het resultaat kun je duidelijk terugzien in de Dart 16.

SPECIFICATIES DART 16

Lengte 4,80 m
Breedte 2,30 m
Masthoogte 7,50 m
Zeiloppervlak (reefbaar)Grootzeil 10,40 m2
Zeiloppervlak (Rol)Fok 2,70 m2
Aantal personen 1 – 2
Ideaal gewicht 75-175 kg
Zeil niveau Beginner – Expert
Race niveau Club
Rompgewicht 45 kg per romp
Extra optie Gennaker
Designer Yves Loday

Hobie 16
Sail-Today heeft voor 2020 ook 2 Hobie 16’s aangeschaft
Meer info volgt.