Geef je op door dit formulier in te vullen

 

Woensdagavond groepscursus f 18 catzeilen 2018

Dit is de kans om te leren zeilen op een formule18 catamaran. Met spinnaker, self backing fok, zwaarden en veel

We varen op Hobie Tiger F18’s en Nacra’s 570. Cursisten moeten al goed overweg kunnen met een Dart 16 ofwel de stap naar een grotere catamaran is een logische stap.

We zullen alle theorie en oefeningen van het catamaran zeilen voor ver gevorderden gaan behandelen. Het wedstrijd zeilen zal hierbij centraal staan omdat jullie daar nu meer aan toe zijn. De ene woensdagavond varen jullie met coach in begeleidingsrib. Deze laat jullie oefeningen doen. Geeft tips en tricks van het F18 zeilen en laat zien wat er bij wedstrijdzeilen komt kijken. De andere woensdagavond varen jullie zonder coach en doen jullie mee aan de woensdag avondwedstrijden.
Wat ga je doen bij de woensdagavond F18 training:
Introductie f18 zeilen – Zwaardbediening – Cunninhambediening, Overstag gaan – Verbeteren Gijptechnieken – Opkruisen in breed vaarwater – Aanlopen bovenwinds gelegen punt – Afvaren van hoger wal en langswal – Aankomen aan hoger wal en langswal – Hangtechniek en gewichtsverdeling met gebruik van de hangbanden –Boot stilleggen en op gang brengen – verbeteren omslaan en oprichten van de boot – Deinzen, stilliggen – Veilig handelen en gebruik maken van windvlagen – Gesleept worden – Zeil aan- en afslaan – Stand en bediening van de zeilen – Sturen en roer- bediening  – Opkruisen nauw vaarwater – Afmeren van de boot – Veilig handelen bij windvlagen – Zeiltrim
Wedstrijdzeilen: optimale koersen, starten en startprocedures en tactieken.
Theorie – Schiemanswerk – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot – Reglementen/wedstrijdregels – Onderhoud van de boot – Veiligheid

Data: 16 woensdagavonden in de zomer vanaf 9 mei daarna alle opeenvolgende woensdagen t/m 29 augustus, met uitzondering van 25 juli en 8 augustus. Elke les is van 19.00 uur tot 21.00
8 mei coach
15 mei vrij zeilen
22 mei coach
29 mei vrij zeilen
5 juni coach
12 juni vrijzeilen
19 juni coach
26 juni vrij zeilen
3 juli coach
10 juli vrij zeilen
17 juli coach
24 juli vakantie
31 juli vakantie
7 aug vrij zeilen
14 aug coach
21 aug vrij zeilen
28 aug coach
4 sept vrij zeil

Boten: Hobie Tiger F18 en Nacra 570 (bij hardere wind zullen jullie op een dart 18 varen)

Gezellige avond: Naast dat je wat leert is het ook sociaal gezien een leuke avond. Je vaart iig samen met ongeveer 8 cursisten. Een leuke groep met verschillende leeftijden. Daarnaast is het clubhuis op woensdagavond open. Andere catamaranzeilers zijn ook aanwezig op woensdagavond.

Instructeurs:  lessen zullen onder leiding van 1 instructeur staan.

Tarief: € 495  Dit is zijn dus 16 woensdagavonden wedstrijd geld, boot, zwemvest, wetsuit en trapeze etc.

Geef je op door dit formulier in te vullen

Vroegboekkorting van € 22,50 bij aanmelden voor 1 januari 2019. 

Deze cursus is eventueel ook bedoelt voor mensen met een eigen (f18) boot. Dus heb je een boot liggen in Muiderzand dan kun je meedoen. (Dit is 250 euro pp)

Door het formulier in te vullen is je plek bevestigd. Aan het formulier is ook ideal gekoppeld dus je kan meteen betalen!
Mocht het betalen onverhoops niet lukken dan kunt u het bedrag ook overmaken op  NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v.naam vd cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today. Bij voorbaat dank!

Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is bij een catamarancursus gratis.