Huren SUPboard “Stand Up Paddling”

Kom een Supboard huren bij Sail-Today en ga lekker het water op!!

Tarief SUPboard per uur
€ 15,00 per uur
4 uur voor de prijs van 3 (45 euro)
(exclusief kleding)
Boek Supboard online is 5 euro korting!
Boek via deze link een Sup voor je alleen of ook voor je vrienden.

Onbeperkt kaart SUPpen
Betaal 1 x 280 euro. Voor dit bedrag kun je een jaar lang onbeperkt SUPpen (Inclusief kleding 320 euro). Je hebt keuze uit alle boards.
Een jaar lang is bij ons een heel jaar. Stel: je koopt de onbeperkt kaart op 6 juli 2020 dan is kaart geldig t/m 6 juli 2021

10 uren kaart Suppen
10 uren varen voor 130 euro (inclusief kleding 160 euro). Dit is een jaar geldig. Stel: je koopt de onbeperkt kaart op 6 juli 2020 dan is kaart geldig t/m 6 juli 2021

Lessen
Klik hier voor meer info

Downwinder!
Het kan hier ook stevig waaien daarom organiseren wij ook downwinders. Wij brengen je met SUPboard dan met de boot “upwind” en dan vaar je “downwind” met de wind in je rug terug. Je kan ook nog gebruik maken van de golfen zodat je extra hard gaat! Vraag telefonisch bij Sail-today of er een speedboot met bestuurder beschikbaar is. Kosten: 25 euro voor vervoer; dit is exclusief board.

Huur alleen een plank om bijvoorbeeld mee te spelen
Wij hebben oude windsurfboards om mee te spelen, zwemmen, spetteren en spatteren. Voor 5 euro heb je een hele dag een oude plank (dus geen Supboard)

Kleding
Iedereen is verplicht een zwemvest te dragen.
*wetsuit 10 euro
*zwemvest 5 euro
*schoenen 5 euro

Algemene info SUPpen
“Stand up Paddling” is een sport die nog niet zo lang bestaat. Het begon als een hippe hype en het is nog steeds hip. Maar behoort ondertussen ook bij de serieuze watersporten. Er worden heel veel tochten georganiseerd door de mooiste plekjes van Nederland waterland. Waarvan 1 van de bekendste de Canal Sup door de Amsterdamse grachten is. Ook worden er inmiddels veel wedstrijden georganiseerd. In verschillende klasse’s en disciplines. O.a Freestyle, race, golf en downwinders (met de wind mee).

In tegenstelling tot gewoon golfsurfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Deze peddel is zo’n 180 cm tot 230 cm lang. De SUPper staat daarbij op een (wat bredere)surfplank. De peddel kan gemaakt zijn van hout, van kunststof of van aluminium en is drijvend. Standup paddle boarding kan gedaan worden in zowel grote golven, kleine golfjes als op binnenwater.

Effectieve Workout
Het staan op een board is niet zo moeilijk, maar onderschat het ‘SUPpen’ niet. Na een SUP-tocht voel je de volgende dag spierpijn in je hele lijf. Je traint je spieren maar ook je uithoudingsvermogen. De training is te vergelijken met trainen op een Balance Ball in een sportschool. Op deze manier train je alle balansspieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Vooral je core zoals je buikspieren en de spieren in je onderrug worden goed getraind, doordat je dus voortdurend je evenwicht moet bewaren. Daarnaast helpt een regelmatige SUP-sessie ervoor dat je ook een betere balans krijgt waar je voordeel mee kan doen met andere sporten zoals: Skien, golfsurfen, kiteboarden of snowboarden!

SUPpen kan uitstekend bij Sail-Today. Wij varen oa naar het Forteneiland Pampus, Muiderberg, Muiden en/of Eiland het Hoofd. En vooral ’s avonds kan het met een ondergaande zon boven de skyline van Amsterdam fantastisch zijn.

Materiaal
Wij hebben gekozen voor het merk BOGA. Deze hebben wij aangeschaft bij Morene Dekker. Zij is importeur van BOGA en fanatiek wedstrijd Supster. Zij was ook 1 van de eerste in Nederland die begon met het geven van cursussen. Sail-Today heeft inmiddels 12 Boards. Het zijn ALL-round boards geschikt voor in de golven en voor op vlak water. Je kan er een leuke tourtocht mee maken, maar ook leuke trics mee uithalen. Vanwege het relatief hoge volume bestaat ook de mogelijkheid een kind of hond mee te nemen. Het board kan 140 kg aan.

Sail-Today heeft bewust gekozen voor non-inflatable boards. Grootse voordeel voor Sail-Today is dat deze bij harde wind stabieler in het water liggen. Daarnaast zijn deze boards stijver. De boards zien er mooi uit en hebben een erg fijn soft-deck.

Kenmerken: Wijde outline voor een betere stabiliteit – Meer volume aan de achterkant voor meer balans tijdens het surfen – Door de juiste rocker in tail heeft dit board perfecte draai-eigenschappen – Genoeg rocker voor kleine golven – Platte bodem shape een juiste glijfase om op vlak water goed mee te kunnen cruisen.

Lengte: 335 cm | 10’5″
Breedte: 86 cm | 34″
Dikte: 14,4 cm | 5.7″
Volume: 220 L
Gewicht: 14,7 kg
Vinnen: Center
piepschuim kern/houten stringers /epoxy/softdek