TWEE HOBIE TIGERs F18  “de vlaggenschepen van Sail-Today”
18 voets catamaran met zwaarden, spi en selftacking fok.
Huren kan alleen in overleg en heb je aantoonbare catamaranervaring nodig.

Reserveer een F18 catamaran met spi en zwaarden

Hoe reserveer je?
Online boeken. Als je online boekt krijg je 5 euro korting op de huurprijs! Boek hier
Mail info@sail-today.nl of bellen kan ook  036 53 696 27

Weersomstandigheden na boeking: Bij te harde wind proberen wij je van te voren te bellen. Boven de 15 knopen, dus boven windkracht 4 verhuren wij geen F18 catamarans. Wel verhuren wij de Dart 16 Catamaran tot windkracht 6. Een betaalde boeking kan kosteloos worden verzet bij slecht weer.

Tarieven huur f18
Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is voor 2 personen gratis.

Het standaard verhuur tarief f18
€ 60,- per uur. Boek hier
Voor 4 betaal je slechts €  180,- ipv € 240,-
Hele dag 8 uur betaal je 5 uur is € 300,-
Let op: Deze boot tuig je zelf op en af (in overleg)
(Borg eigen risico € 500,-)

Strippenkaart F18
10 uur varen voor slechts € 480 ipv € 600,- (=€ 240 pp)
Te gebruiken gedurende de gehele week. Ook in het weekend.
Kaart kan op 2 namen gezet worden, zij mogen ook vrienden uitnodigen.
Koop via deze link een strippenkaart.
Heb je een al een strippenkaart. Boek dan je boot hier

Heel seizoen onbeperkt zeilen met F18
Veel varen en niet de sores van eigen bezit
Tarief 1050 euro of 525 euro pp. 1 jaar geldig.
In drukke weekenden maximaal 2 uur en doordeweeks 4 uur achter elkaar(dit kan in overleg ook anders).
Kaart kan op 2 namen gezet worden, zij mogen ook vrienden uitnodigen.
Wetsuit en schoentjes zijn niet inbegrepen. Deze kun je bij ons huren(wetsuit is 10 euro, schoentjes 5 euro) of zelf aanschaffen. Zwemvest en Trapeze zijn wel inbegrepen.
Koop deze kaart! Via deze link.
Heb je al een onbeperktkaart boek dan je catamaran via deze link

Wie kunnen een cat huren?
Gevorderde zwaardboot catamaranzeilers kunnen bij Sail-Today een F18 huren. We vragen niet om een diploma maar wel om ervaring! Heb je ervaring op een catamaran met zwaarden en spi. Overleg dan even met ons. Dan kunnen we bepalen of je deze catamaran kan huren. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Link voor abonnementhouders
Heb je een strippenkaart of een onbeperktkaart. Reserveer dan via deze link! Boek een datum. Als de datum niet past laten wij dit asap weten. Klik hier.

Waar vaar je?
Vanaf het catamaranstrand vaar je direct op het IJmeer en Markermeer. Dit zuiderlijke deel van het IJsselmeer biedt voldoende ruimte om flink snelheid te maken met de catamaran. Muiderzand is de perfecte spot om te varen omdat het zeer open is, ook staat er meestal een hardere wind tov de rest van Nederland.

Formule 18 wat is dat?
De Formule 18 (of simpelweg F18) catamaran is een moderne twee-‘mans’ catamaran met spinaker en dubbel-trapeze.
F18 catamarans worden ontworpen en geproduceerd door diverse bouwers volgens de F18 ‘box rule’ die is vastgelegd in de internationale klasse-regels.  Elke bouwer kan een F18 op de markt brengen zolang die maar voldoet aan de regels.  Zo ontstaat concurrentie op basis van ontwerp, bouw én prijs, blijft de klasse modern, en kunnen F18 zeilers het model kiezen dat het best bij hen past.Er zijn dus verschillende merken F18 catamarans.
Het ontwerp van de F18 maakt haar snel (tot meer dan 20 knopen) en veelzijdig. De F18 wordt daarom door wedstrijdorganisaties gekozen voor lange afstandsraces zoals de Archipelago Raid en de Raid Extreme.  En bij grote evenementen zoals de Ronde om Texel vallen F18 teams regelmatig in de prijzen.
Door het geslaagde concept is de F18 inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot de meest succesvolle moderne catamaran klasse!
De F18 Klasse is zeer actief in Nederland.  Elk jaar worden zo’n 8 tot 10 klasse evenementen (KE’s) georganiseerd op zowel de grote meren als aan de Noordzeekust.  Vaak zijn dit kortebaanwedstrijden gedurende de weekeinden, maar ook lange afstand evenementen zoals de Ronde om Texel en de Ronde Tiengemeten zitten regelmatig in het F18 programma. We zien de Nederlandse teams op internationale evenementen zoals Eurocat (Carnac, Bretagne), St Barth Catacup en de Belgian Nationals, en verder organiseert de Internationale F18 Klasse organisatie elk jaar een Worlds en/of Europeans waaraan de beste catamaranzeilers van de wereld meedoen. Het Nederlandse F18 veld is van hoog niveau en regelmatig weten Nederlandse teams een podiumplek tijdens de Worlds te halen.
Maar zeker even belangrijk is het open en vriendelijke karakter van de F18 Klasse.  Er zijn deelnemers in de leeftijd van 16 tot 60 jaar, met zowel mannen-, vrouwen- als mixed teams met bemanningsgewichten tussen zo’n 130 tot 180 kg. Tijdens regatta’s worden onderling veel ervaringen en ‘tips and tricks’ uitgewisseld, en ook buiten de regatta’s worden via social media veel ideeën en ervaringen gedeeld.

De Hobie Tiger
Deze cat is een waar icoon in de catscene, zowel als eenheidsklasse als formule 18! de Hobie Tiger heeft zich bewezen om voor de beginnende én gevorderde zeiler een geweldige wedstrijdcatamaran te zijn.
Niemand minder dan Mitch Booth, Darren Bundock en Mischa Heemskerk behaalden hun (wereld)titels op deze catamaran.
De Hobie Tiger is een internationaal Isaf erkend model en is een vaste klasse tijdens europees- en wereldkampioenschappen en natuurlijk de befaamde formule 18 klasse.

Specificaties:
lengte: 5,51 meter
breedte: 2,60 meter
gewicht: 170 kg
bemanning: 2 personen

Sail-Today heeft de volgende F18’s
Hobie Tiger uit 2008, 2006 en 2002 en een Nacra F18 2003
Deze f18’s zijn uitgevoerd met een Race Pakket
Mainsail Pentex met foam latten
Fok Pentex wit doorgelat
Selftacking systeme Harken
Spinnaker set met snuffer systeem
4x Adjustable trapeze systeme
Carbon joystick
1:16 Cunningham system
1:10 mainsheet
Mast rotation quick release
Footstreps on the hull
1:4 Cunningham jib system