Oktober sessies 2023

De najaarscursus is voor iedereen die nog even door wil varen. Heb je bijvoorbeeld al een avondcursus gedaan bij Sail-Today dan ben je van harte welkom. We varen met diverse nivo’s. Dus je hoeft je niet af te vragen of je wel mee kan doen. We zetten diverse instructeurs in zodat iedereen geholpen kan worden. We varen ook op diverse boten. Heb je nog nooit op een grotere catamaran gevaren dan is ook dit je kans. Als je een eigen boot hebt kun je ook mee doen.

We varen op alle boten van Sail-Today. Hobie Fox, Nacra infusion, Nacra F18, Hobie Tiger, Dart Hawk, Nacra 570’s, Dart 18’s, Hobie 16 en de Dart 16. Sommigen zijn wel niet uitgevoerd met spinaker.

Je vaart met meerdere catamarans in een groep. Op deze manier zie je wat de 1 goed doet en wat de ander minder goed doet ofwel “sparren” op het water. Op een lesochtend wordt gefocussed op een bepaald thema. Overstag, gijpen, Strategie, Tactieken, Laylines, starten, controle, regels, aan de wind varen, ruime wind varen, met spinaker varen, optimale koersen. En dat blijven we dan herhalen.

Data:  Start/tijden:
Zondag 24 september en zondag 1 oktober De rest op zaterdagochtend 14, 21, 28 oktober.
Elke keer van 10:30 uur tot 13:00
Ofwel 5 data.

Gezellige ochtend
Naast dat je wat leert is het ook sociaal gezien een leuke ochtend. Je vaart samen met ongeveer 14 cursisten. Een leuke groep met verschillende leeftijden. Daarnaast is het clubhuis ook gewoon geopend

Instructeurs
Peter Renssen geeft deze lessen. Hij werkt al enkele jaren bij Sail-Today en doet dit met heel veel enthousiasme.
Peter gaf in zijn jonge jaren al les op de catamaran in Knokke in Belgie. Peter kent alle boten van Sail-Today als geen ander. Hoe ze in elkaar zitten, maar ook hoe ze varen. Peter is ook ontwerper en uitvinder van de Kitetender. Dat is een boot die voortgedreven wordt door een kite. Ofwel hij vindt alles wat drijft en snel gaat interessant.
Andere instructeurs: Peter heeft hulp van andere instructeurs.

Tarief € 350,-


Geef je op via dit formulier of klik op


Kun je een aantal keer niet mee doen. Laat het weten via reserveringen@sail-today.nl

Eigen boot?
Deze cursus is eventueel ook bedoelt voor mensen met een eigen boot. Dus heb je een boot liggen in Muiderzand dan kun je ook meedoen. Dit is 50 euro per cursist korting.

Door het formulier in te vullen is je plek bevestigd. Aan het formulier is ook ideal gekoppeld dus je kan meteen betalen!

Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is bij een catamarancursus gratis.

Cursus combineren met Najaarsbokaal
Oefen tijdens de cursus en doe mee met de clubwedstrijden in hetzelfde weekend.
Je zou dan bij ons een Cat kunnen huren..
za 30-sep-2023 Rondje Pampus – Lange afstand, briefing 11:00start 12:00
zo 1-okt-2023 Najaarsbokaal – Korte baan, briefing 10:00start 11:00
zon 15-okt-2023 Najaarsbokaal, briefing 11:00start 12:00
zon 22-okt-2023 Najaarsbokaal,  briefing 11:00 start 12:00

 

Wil nog meer?
In de winter organiseren we de winterclincs met coaches uit het wedstrijdveld.
Kijk op deze link