1 dag catamaranzeilen, zeilen, suppen, windsurfen en kitesurfen 2021

Nieuw!

1 dag watersport van 9:00 t/m 17:30. Maandag 3 mei in de mei- vakantie. 

Inmiddels 10 jaar bieden we de watersportweken aan. Catamaranzeilen, zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Dat is een succes!

Nu bieden wij dit ook aan in de Mei-vakantie echter 1 dag. Omdat het weer in deze periode erg variabel kan zijn, hebben we voor 1 dag gekozen. Als het weer te slecht is, gaat de dag niet door of wordt deze verschoven naar een andere dag. We zullen jullie nog laten weten om extra kleding mee te nemen.

De groep kinderen (7 tm 15 jaar) worden in groepen van +/- 10 verdeeld.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 13 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld, dat is natuurlijk het fijnst. Soms maken we een uitzondering als een groep zich tegelijk heeft opgegeven.
Elk uur wordt er een watersport gedaan. Dus we doen elk uur een watersport.

Bij elk onderdeel staan 1 a 2 instructeurs en elke groep heeft vaste begeleiders. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.  Naast onze basisactiviteiten hebben we ook een zeephelling, slackline, volleybal, skateboarden en andere spelletjes.

Wanneer?
We hebben in ieder geval 1 dag gepland op maandag 3 mei. Mochten er veel boeken zijn dan organiseren wij nog een dag.

Tarieven 2021
1 deelnemer opgeven kan natuurlijk. Kom met klasgenootjes, vriendjes en/of vriendinnetjes. Met een groepje komen is goedkoper. Onze tarieven liggen sowieso onder het landelijk gemiddelde.
1 deelnemer = € 70,- pp
2 deelnemers = € 67,50,- pp (totaal 5 euro korting)
3 deelnemers = € 65,- pp (totaal 15 euro korting)
4 deelnemers = € 62,50,- pp (totaal 32 euro korting)
5 deelnemers = € 60,- pp (totaal 50 euro korting)
Nog niet duidelijk of de hele groep mee gaat? Er zijn altijd mensen die nog geen antwoord hebben gegeven. Je hoeft je niet als groep tegelijk op te geven. Wel kun je aangeven dat je waarschijnlijk met een aantal anderen komt. Dan is jou iig plek zeker. In het formulier kun je aangeven wie de “potentiële” andere deelnemers zijn. De korting kan dan worden verrekend!

Interesse?
–  Klik op:  of deze link.   Je plek is verzekerd. Mochten de weken vanwege Corona problemen niet door gaan dan wordt het gehele bedrag teruggestort. 

Onduidelijk?
Stuur ons dan even mailtje info@sail-today.nl of  bel ons via 0365369627.

Lunch
Een goede lunch en hapjes/drankjes/fruit op de dag zijn in de prijs inbegrepen. Onze ervaring leert dat het voor sommige ouders lastig is om de kinderen om 17:00 al op te halen. .

Parkeren
Bij ons is het betaald parkeren. Echter voor jullie als deelnemer van de Watersport dag is het gratis. Geef je kenteken door middels deze link. Het duurt 1 a 2 dagen voordat uw nummer is geactiveerd. De slagboom gaat dan vanzelf open dmv nummerbord herkenning. 

Materiaal
Zeilen: Laser Bugs

Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Big non inflatable en f2 inflatable Boards 10,5
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
Catamarans: Dart 16, Hobie Dragoon
Kleding, wetsuits en Zwemvest: Iedereen krijgt van ons een wetsuit en zwemvest (handdoek en zwemkleding kun je zelf meenemen)
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze dag er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.

Zeilen
 Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen/aftuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Catamaranzeilen
Je vaart mee met een instructeur. Hij vertelt je alles over de catamaran. Je mag misschien ook een keer sturen of het fok bedienen en wellicht het grootzeil bedienen. Je plek op de boot is ook belangrijk. Verander je van koers dan moet het “gewicht” verplaatst worden. Veel basiselementen die je leert bij het kinderzeilen (wat je ook gaat doen) kun je ook gebruiken bij het catamaranzeilen.
Spelletjes en fun
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling, slacklines, volleybal en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. .
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle water sporten naar voren komen.

logo-web