Huur een catamaran! Dart 16
Meest gehuurde catamaran. Om deze boot te huren moet je catamaran ervaring hebben.

Hoe reserveer je?
Mail info@sail-today.nl of bel  036 53 696 27
Online boeken en kan ook. Als je online boekt krijg je 5 euro korting op de huurprijs! Boek hier

Weersomstandigheden na boeking: Bij te harde wind proberen wij je van te voren te bellen. Boven de 22 knopen, dus boven windkracht 6 verhuren wij geen Dart 16 catamarans. Je betaalde boeking wordt kosteloos verzet.

Tarieven
Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is (voor 2 pers) gratis inbegrepen.

Huren per uur
Het standaard verhuur tarief van de Dart 16 is € 40,- per uur.
Bij 4 achtereenvolgende uren betaal je €  120,- in plaats van € 160,-
Hele dag 8 uur betaal je 5 uur is € 200,-
Boek online! Online boeken is 5 euro korting op de huurprijs.Boek hier
(Borg eigen risico € 250,-)

Dart 16 Catamaran strippenkaart
10 uur voor € 310 euro in plaats van € 400,-
Te gebruiken gedurende de gehele week. Ook in het weekend.
Koop via deze link een strippenkaart.

Dart 16 heel seizoen onbeperkt zeilen
Heel veel varen en niet de sores van eigen bezit voor slechts 620 euro.
In de weekenden maximaal 2 uur, doordeweeks 4 uur achter elkaar(dit kan in overleg ook anders).
Kaart kan op 2 namen gezet worden. deze mogen ook vrienden uitnodigen.
Wetsuit en schoentjes zijn niet inbegrepen (= 15 euro). Handig om deze zelf aan te schaffen. Zwemvest en Trapeze zijn wel inbegrepen.
Koop deze kaart! Via de deze link.

Wie kunnen een cat huren?
Zeilers kunnen bij Sail-Today een catamaran huren. We vragen niet om een diploma maar wel om ervaring! Heb je ervaring op een kielboot of ander boten dan is het toch handig een keer met een instructeur mee te varen. Catamaranzeilen is net anders. Je spuit werkelijk over het water. De instructeur geeft je handige tips en tricks. Daarna in overleg met de instructeur zou je een catamaran kunnen huren. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Waar vaar je?!
Vanaf het catamaranstrand vaar je direct het IJmeer en Markermeer. Dit zuiderlijke deel van het IJsselmeer biedt voldoende ruimte om flink snelheid te maken met de catamaran. Muiderzand is de perfecte spot om te varen omdat het zeer open is, ook staat er meestal een hardere wind tov de rest van Nederland. Handig is natuurlijk om niet te ver te gaan en dichtbij de haven te blijven.

Link voor abonnementhouders
Heb je een strippenkaart of een onbeperktkaart. Reserveer dan via deze link! Boek een datum. Als de datum niet past laten wij dit asap weten. Klik hier.

Beschrijving Dart 16
Algemeen: Ga je voor het eerst op een catamaran dan heb je wel je handen vol aan deze boot. Zoals dat is bij een catamaran:  je geen kiel maar je hebt slechts twee drijvers die niet diep in het water liggen. Dus de catamaran is instabiel echter heeft weinig weerstand wat wel weer resulteert in veel snelheid. Tevens is een catamaran overtuigd, zoals dat heet: je hebt heel veel zeiloppervlakte. Dus met het kleinste zuchtje wind speert deze boot al weg. Ofwel best wel een uitdaging zo een klein bootje met zo’n groot zeil. Echter wel de leukste, spannendste en snelste vorm van zeilen.
De Dart 16  is tov andere catamarans relatief stabiel(veel volume in de rompen) en heeft de ontwerper Yves Loday expres de bedieningsmogelijkheden beperkt gehouden. Daardoor is het een ideale catamaran om mee te beginnen. Het is een tweemansboot. Maar ook in je eentje is deze catamaran te zeilen. Er zit een fok op en een trapeze mogelijkheid. Bij harde wind kun je het grootzeil eventueel reven en kan de rolfok gemakkelijk weggerold worden. De golven neemt de Dart 16 met gemak door haar dynamische rompvorm. Er zitten geïntegreerde skeggen in de romp, geen zwaarden en een uniek kick-up roersysteem maakt wegvaren en aankomen bij een oplopend strand gemakkelijk.
De rompen zijn gemaakt van tecrothene 121 dat is een thermo plastic. Dit materiaal kan relatief goed tegen een stootje en een krasje.
De tuigage bestaat uit een roterende aero-dynamisch vormgegeven aluminium mast, vastgehouden door een voorstag en twee stagen. Het zeil is doorgelat en geeft in combinatie met de mast een aërodynamisch voordeel. Het grootzeil heeft geen giek. Het grootschoot systeem heeft kogellagers met een ratel en klem.
De Dart 16 is gemaakt in de Laser fabriek. Een grondig research en test programma geldt voor dit merk. Het resultaat kun je duidelijk terugzien in de Dart 16.

Specificaties Dart 16

Lengte 4,80 m
Breedte 2,30 m
Masthoogte 7,50 m
Zeiloppervlak (reefbaar)Grootzeil 10,40 m2
Zeiloppervlak (Rol)Fok 2,70 m2
Aantal personen 1 – 2
Ideaal gewicht 75-175 kg
Zeil niveau Beginner – Expert
Race niveau Club
Rompgewicht 45 kg per romp
Extra optie Gennaker (Sail-Today heeft er daar 2 van)
Designer Yves Loday