Cursussen, groepscursussen en tochten

Even voorstellen onze SUPinstructrice
Mijn naam is Carola Wardenier en ben sup instructrice bij Sail Today. Dagelijks ben ik op, bij of in het water te vinden. Natuurlijk heel veel op de Sup!  Graag geef ik mijn kennis door, met heel veel plezier. Daarom geef ik lessen in suppen. Alweer 5 jaar. Ik ben via ASI Sup officieel gecertificeerd. ASI staat voor Academy of Surfing/SUP Instructors. Om bij te blijven volg ik nog steeds lessen bij Nederlands beste suppers. .
Vroeger heb ik ook veel les gegeven in sportscholen, zoals spinning, bodypump en aerobics.  Nu volg ik een Vinyasa yoga opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Ik vind het leuk yoga te combineren met Suppen!

Heb heel veel leuke ideeën wat in combinatie met Suppen gedaan kan worden. Hieronder een selectie. Vanuit de locatie Sail-Today kunnen we naar veel plekken, hebben we een leuk strand, vlak water en een fantastische ondergaande zon.

Handig om direct via mij te boeken c.wardenier@live.nl of bellen via 0654272210

Tot snel!

Tarief lesuur Suppen
1 uur priveles 35 euro
1 uur priveles t/m 14 jaar 25 euro

Kom je met meer personen:
2 personen: priveles volwassen wordt dan 30 euro pu en kinderen 20 euro
3 personen: priveles volwassen wordt dan 25 euro pu en kinderen 15 euro
Bij meer dan 3 personen hanteren we het 3 persoons tarief
(inclusief wetsuits)

Opgeven gaat via c.wardenier@live.nl of bellen via 0654272210
Betalen kan bij sail-Today via pin of cash

Kids Fun Sup
Spelenderwijs leren suppen, duur 1 uur.
Leeftijd 7 t/m 14 jaar
zaterdagmiddag van 13 tot 14 uur.
4 x voor 42,50 euro
1 x 15 euro
Aanvang 6 juli
Andere data doen we in overleg ivm vakantie. We willen dat iedereen mee doet!
minimaal 3 kinderen, maximaal 15 kinderen
Data

Voor volwassenen

SupFit workout
sup, pilates, yoga, fitness:
Minimaal 4 personen, max 20.
Duur 2 uur.
Vanaf 15 jaar. Kosten 25 euro pp.
Geef je op via deze link
Data

Sunsetsup fitclinic
We beginnen met warming up van 10 min, suppen 1 uur, nadruk ligt op beweging, conditie, kracht. Techniek komt ook aan bod.
Minimaal 4 personen, max 20.
Duur 2 uur.
Vanaf 15 jaar, kosten 25 euro pp.
Data: woensdagavond 3 juli start 19:30
Geef je op via deze link

Silent Sup
De deelnemers krijgen uitleg over basis sup techniek, 20 min oefenen, dan korte meditatie en ademhalings oefening om tot rust te komen, dan gaan we rustig een stuk suppen, zonder praten, focus op slagbeweging en houding. Zijn jullie er al klaar voor? Op Ibiza is het een grote hit. Meditatief suppen.
Minimaal 4 personen, max 20.
Duur 2 uur.
Dit is vanaf 15 jaar. Kosten 25 euro pp.
Geef je op via deze link
Data: vrijdagavond 21 juli start 19:00
Geef je op via deze link

Sunset sup
Korte uitleg techniek, tijdje oefenen en dan het water op, zon onder zien gaan en de maan zien opkomen.
Aanvang 20.00 uur
Minimaal 4 personen, max 20
Duur 2 uur.
Vanaf 15 jaar, kosten 25 euro pp
Geef je op via deze link Volgeboekt opgeven kan niet meer
Data
– woensdag 26 juni Volgeboekt opgeven kan niet meer

Breakfast sup
Lage nevel over het meer….stilte, de zon zien opkomen. Richting eiland ’t Hoofd.
Deze les is niet voor beginners.
Aanvang 8.30 uur….we kijken aan het beste weer.
Minimaal 4 personen, max 20
Duur 2 a 3 uur.
Vanaf 15 jaar, kosten inclusief ontbijt en begeleiding boot 35 euro
Geef je op via deze link
Data: zondag 7 juli 8.30 t/m 11 uur.
Geef je op via deze link

Strippenkaart
Carola zal dit jaar elke week proberen met een groep het water op te gaan. Dit hangt van weer af en het aantal inschrijvingen. Wil je gewoon 1 keer meedoen dan kan dat. Je betaalt dan 25 euro.  Misschien vind je het leuk je alvast voor 6 keer in te schrijven?
Koop een strippenkaart. Dat scheelt totaal 30 euro!!
– SupFit workout
– Run, sup, yoga clinic
– Silent Sup
– Sunset sup
– Breakfast sup (bij deze clinic betaal je 10 euro extra op de dag zelf)
Bovenstaand activiteiten vallen onder de strippenkaart. Sommige onderdelen zullen meerdere keren worden gedaan. Genoeg te suppen dit jaar dus. Meeste SUPavonden plannen we op woensdagavond. Is je strippenkaart op dan koop je een nieuwe…
Geef je op via deze link

Zomerkamp
Suppen in de zomervakantie voor jeugd kun je vinden bij Jeugd activiteiten tussen de 7 t/m 14 jaar. Klik hier


Informatie over de lessen

Doel Goed leren Suppen, werken aan je conditie, goede sfeer, genieten van de natuur en het buiten zijn.
Wat ga je leren? Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle 180 graden draai door gewichtsverplaatsing op het board – hoe behaal je de maximale snelheid -diverse freestyle trics -waar vaar je op – hoe zit zo’n board in elkaar – hoe verwissel je een vin – veiligheid.
Als Supper gebruik je bijna al je spieren!  Het staan op een board is niet zo moeilijk, maar onderschat het ‘suppen’ niet. Na een Sup-tocht voel je de volgende dag spierpijn in je hele lijf. Je traint je spieren maar ook je uithoudingsvermogen.  Soms leggen we de nadruk op bepaalde spiergroepen.
Ben je wel goed in Balans? Suppen is te vergelijken met trainen op een Balance Ball in een sportschool. Op deze manier train je alle balansspieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Vooral je core zoals je buikspieren en de spieren in je onderrug worden goed getraind, doordat je dus voortdurend je evenwicht moet bewaren. Een regelmatige Sup-sessie zorgt ervoor dat je ook een betere balans krijgt waar je voordeel mee kan doen met andere sporten zoals: Skien, golfsurfen, kiteboarden of snowboarden!
Leuke tochten! Wij Suppen oa naar het Forteneiland Pampus, Muiderberg, Muiden en/of Eiland het Hoofd. Jullie kunnen meedoen aan de CanalSUP in Amsterdam. We leggen de boards dan op de trailer achter de auto. Maar ook valt te denken valt aan de Noorderplassen, het Naardermeer en of bijvoorbeeld het beatrixpark in Almere.  Lekker buiten in de natuur. Maar ook ongemerkt goed met je lijf bezig zijn. Vooral ’s avonds kan het met een ondergaande zon boven de skyline van Amsterdam fantastisch zijn.
Harde wind: Een downwinder?. Middels een speedboot word je upwind gebracht. En vaar je met de wind en golfen in de rug mee terug.

Materiaal
Wij varen hier oa met het merk BOGA. Deze hebben wij aangeschaft ism Morene Dekker. Zij is importeur van BOGA en fanatiek wedstrijd Supster. Zij was ook 1 van de eerste in Nederland die begon met het geven van cursussen. Sail-Today heeft inmiddels 22 Boards.

Tevens hebben wij inflatable boards van het Merk F2 deze zijn licht en makkelijk in het gebruikt. Wel zijn deze wat instabieler.
Wie/wat is F2. F2 staat voor Fun and Function. Wat zegt de folder? “Since its foundation in 1979 F2 is one of the leading brands in the boardsport business.
Water is and has ever been our element, whether it is frozen or at a pleasant temperature.
Our products are at home anywhere in the world, whether it is on the windiest spots or at the local mountains of our teamriders.
Our name F2 stands for ever-new, market-oriented products, functionality and best performance in all areas. We are always proud to see our new successes – year after year. At the same time it is a great burden to always justify the name F2”.

Al onze boards zijn ALL-round boards geschikt voor in de golven en voor op vlak water. Je kan er een leuke tourtocht mee maken, maar ook leuke trics mee uithalen.  Vanwege het relatief hoge volume bestaat ook de mogelijkheid een kind of hond mee te nemen. Het board kan 140 kg aan.

Kenmerken BOGA: Wijde outline voor een betere stabiliteit – Meer volume aan de achterkant voor meer balans tijdens het surfen – Door de juiste rocker in tail heeft dit board perfecte draai-eigenschappen – Genoeg rocker voor kleine golven – Platte bodem shape een juiste glijfase om op vlak water goed mee te kunnen cruisen.

Lengte: 335 cm | 1o’5″
Breedte: 86 cm | 34″
Dikte: 14,4 cm | 5.7″
Volume: 220 L
Gewicht: 14,7 kg
Vinnen: Center
piepschuim kern/houten stringers /epoxy/softdek
Kenmerken f2 boards:

The F2 ALLROUND AIR has been reshaped this year and is one of the newest freeride boards in the line.
The board is perfect for daily paddling, touring or fitness program. As the name Alround says it is suitable for all areas of the SUP sport.
10,5 (feet)Length
32 (cm)Width
83 (cm)Thickness
15(cm)Volume
280 (liter)Fins
1x removable fin (US Box)