Laser Bug zeilen of Catamaranzeilen of Suppen of Windsurfen.

Op 5 zondagochtenden diverse watersporten (7 t/m 14 jaar)!
– Laser Bug zeilen
– Catamaranzeilen
– Suppen
– Windsurfen
Net als in de watersportweken zijn er ook nog andere sporten zoals skateboarden, kajakken en spelletjes. Met alle weersoorten kunnen we dus wat doen!!
Deze lessen zijn oa een vervolg op de watersportweken. Dit is onder begeleiding van meerdere ervaren instructeur(s) op begeleidingsboot. Instructeurs die ook tijdens de zomerweken hebben meegeholpen.

 

Meer info:
Tarief 295,- euro
Leeftijd 7 t/m 14 jaar
Zondagochtend van 9:30 t/m 12:30
Minimaal 5 deelnemers
Inclusief wetsuit en zwemvest

Naast dat je wat leert met eeen leuke groep met verschillende leeftijden in de buitenlucht.

Geef de kinderen op via het formulier
Data:
Voorjaarscursus 2024  6 zondagen van 9:30 t/m 12:30
16, 23. 29 juni 7, 14 en 21 juli

Najaarscursus 2024 6 zondagen van 9:30 t/m 12:30
8, 15, 22, 29 sept, 6, 13 okt

Geef hier op.

Boek je voor 1 januari dan vroegboekkorting van 25 euro!

Hoe ziet het lesprogramma van je gekozen cursus er uit en wat ga je leren?

Catmaranzeilen & LaserBugzeilen
Om op een catamaran te varen is het ook handig als je weet hoe je in een optimist of laser bug moet varen. Daarom combineren we deze clinics.
Laser Bug Zeilen: Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid
Catamaranzeilen: Al jaren zijn wij gespecialiseerd in Catamaranzeilen. Wij zijn gesitueerd ook het grootste catstrand van Europa. De kinderen krijgen les op de Hobie Dragoon en de Dart 16. – Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Trapeze gebruik -Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid

Suppen
Spelender wijs leer je Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes. We zullen ook tochten maken naar bijvoorbeeld eiland het Hoofd of misschien ook wel eiland Pampus?

Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen. Materiaal Fanatic Vipers 180. Kinder zeilen variërend van 2.0 t/m 4.5.

Zelfde tijden
Deze cursus valt gelijk met de catamarancursus voor de jeugd leeftijd 13 t/m 16 jaar. Heb je misschien broers en zussen die dat willen doen dan zijn ze daar van harte welkom. Ouders kunnen de kinderen tegelijk brengen. Klik hier voor info catamarancursus jeugd.

Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos en bijvoorbeeld omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.