.

Laser Bug zeilen/Catamaranzeilen of Suppen of Windsurfen.

Op 5 zondagochtenden bieden wij 3 cursussen aan op dezelfde tijd.
Kinderen kunnen kiezen uit:
– Laser Bug zeilen/Catamaranzeilen
– Suppen
– Windsurfen.
Deze lessen zijn oa een vervolg op de watersportweken. Nu kiezen de kinderen echt voor 1 onderdeel!
Dit is onder begeleiding van meerdere ervaren instructeur(s) op begeleidingsboot. Instructeurs die ook tijdens de zomerweken hebben meegeholpen.

Meer info:
Tarief 250 euro
Leeftijd 7 t/m 14 jaar
Zondagochtend van 9:00 t/m 12:00
Minimaal 5 deelnemers
Inclusief wetsuit en zwemvest

Geef de kinderen op via het formulier. In dit formulier kun je de keuze van watersport ook aangeven:
Cursus najaar: van 9:00 t/m 12:00 uur op: 5 sept, 12 sept, 26 sept, 3 oktober en 10 oktober  Klik hier
(19 september is er geen les)

Groepskorting tot max 20 euro per kind. Meld je aan met meerdere kinderen tegelijk bij elk extra kind komt er 5 euro korting.
1 kind = 250 euro, 2 kinderen = 245 euro, 3 kinderen = 240 euro, 4 kinderen = 235 euro, 5 kinderen en meer = 230 euro,
Tip kijk wie er van school willen mee doen!

Hoe ziet het lesprogramma van je gekozen cursus er uit en wat ga je leren?

Catmaranzeilen & LaserBugzeilen
Om op een catamaran te varen is het ook handig als je weet hoe je in een optimist of laser bug moet varen. Daarom combineren we deze clinics.
Laser Bug Zeilen: Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid
Catamaranzeilen: Al jaren zijn wij gespecialiseerd in Catamaranzeilen. Wij zijn gesitueerd ook het grootste catstrand van Europa. De kinderen krijgen les op de Hobie Dragoon en de Dart 16. – Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Trapeze gebruik -Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid

Suppen
Spelender wijs leer je Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes. We zullen ook tochten maken naar bijvoorbeeld eiland het Hoofd of misschien ook wel eiland Pampus?

Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen. Materiaal Fanatic Vipers 180. Kinder zeilen variërend van 2.0 t/m 4.5.

Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos en bijvoorbeeld omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.