Kitelessen bij Sail-Today

Leuk dat je op dit moment kijkt naar onze kitelessen!

Onze instructeurs geven les vanuit Muiderzand. Maar ook vaak vanaf andere plekken. We kijken waar de wind en situatie wat het beste is.

Waarom kiten bij Sail-Today?
– Op dit strand is Sail-Today de enige kitesurfschool
– Je kan ook les op andere locaties krijgen zoals IJmuiden of dichterbij Muiderberg
– Je kite met de allernieuwste kites
– Je krijgt les van opgeleide en IKO gecertificeerde instructeurs
– Je kan een IKO certificaat behalen
– Wij gaan met 1 of 2 cursisten het water op. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel
– Een vaste standplaats. Warme douches en kleedruimtes

Sowieso is in al onze kitelessen in begrepen
Kleding, wetsuit, impact safety vest, helm, trapeze
Les vanuit de boot
Kite
Board
IKO Certificaat

Oke, je wilt Kiten! Wat moet je doen?
Kies hieronder 1 van onze lessen. Vul het formulier in, betaal vooraf via i-deal en geef aan welke tijden en dagen jou het beste uit komt.
Onze instructeur zal asap contact met jullie opnemen wanneer de omstandigheden goed zijn. Hij weet het beste wanneer de wind goed is en wanneer hij ook zelf beschikbaar is. Helaas kun je dus geen datum van te voren prikken.

Blokken
Wij hebben ons lesprogramma ingedeeld in 3 blokken.
1.) Introductieles 2.) Basisles 3.)Gevorderde les
Daarna kun je “vervolgblokken” boeken.
Afhankelijk van “hoe snel je leert” wordt tijdens de cursus gekeken hoe snel bepaalde blokken kunnen worden doorlopen. De 1 heeft wat meer of minder tijd nodig. Probeer je dus niet teveel vast te houden aan de exacte blokken per cursus.

Blok 1: Introductieles
Je eerste kennismaking met het kiten. In deze introductieles starten we met de kleine matrasvlieger . We ontdekken het windvenster en de krachten van een vlieger.  De setup: oppompen, lijnen bevestigen. En natuurlijk gaan we in op safety. Safety first! Hoe kom je snel los van de kite in een noodsituatie? Verder: Hoe start je met een kite? Hoe land je en bestuur je een kite? Als je een snelle leerling bent gaan we snel naar het volgende onderdeel. Heb je wat meer tijd nodig dan kan dat ook!
Introductieles/eerste les priveles 1 op 1 met instructeur
2,5 uur voor 160 euro (boek hier)
Introductieles/ eerste les 2 personen
3 uur voor 140 euro pp (boek hier)
1 instructeur op 2p

Blok 2: Basis Les
Heb je al een introductieles gehad?
In deze les zijn we voornamelijk bezig met het onder controle krijgen van de kite. Je leert de kite in het water op je buik te besturen ofwel bodydraggen. Hoe vind je en hoe haal je je afgedreven board op? Omgaan met de krachten van de kite, het starten van de kite vanuit het water en de selfrescue met de kite.
Basisles/ priveles 1 op 1 met instructeur
2,5 uur voor 170 euro (boek hier)
Basisles/ 2 personen
2 uur voor 140 euro pp (boek hier)
1 instructeur op 2p

Blok 3 Gevorderde les kitesurfen
Je hebt je kite inmiddels onder controle. In deze les leren we: Hoe kom je op je board? Hoe kom je op snelheid (plane)? Hoe hou je snelheid. Letterlijk veel vallen en opstaan. Zo schijnt het met meer dingen te gaan in het leven….
Gevorderde les/priveles 1 op 1 met instructeur
2,5 uur voor 170 euro (boek hier)
Gevorderde les/2 personen
2 uur voor 140 euro pp (boek hier)
1 instructeur op 2p

Vervolgcursus
Een vervolgcursus houdt in dat je als cursist bepaalde onderdelen van het kiten al beheerst. De instructeur zal inschatten vanaf waar de lessen worden vervolgd.
Vervolg les/priveles 1 op 1 met instructeur
2,5 uur voor 170 euro (boek hier)
Vervolg les/ 2 personen
2 uur voor 140 euro pp (boek hier)
1 instructeur op 2p

Complete cursus of meerdere blokken tegelijk inkopen?
Hoe meer blokken je tegelijk koopt hoe goedkoper
Priveles 1 op 1 met instructeur
2 dagdelen, 4 uur 2 x 2 uur les 315 euro (boek hier)
of
3 dagdelen, 6uur  3 x 2 uur les 465 euro (boek hier)
of
4 dagdelen, 8 uur 4 x 2 uur 585 euro (boek hier)
2 personen en 1 instructeur
2 dagdelen, 5,5 uur, 3 en 2,5 uur les 290 euro (boek hier)
of
3 dagdelen, 8 uur ofwel 3, 2,5 en 2,5 uur les 390 euro (boek hier)
of
4 dagdelen, 10,5 uur, 3 uur, 2,5 uur, 2,5 uur 2,5 uur les 520 euro (boek hier)

Clinics voor kiters die al kunnen kiten
Je skills verbeteren, nieuwe tricks leren, leren foilen, leren kiten in golven. Zomaar wat onderwerpen waar wij je mee kunnen helpen. Je hebt al eigen materiaal en je kunt al een leuk rakje varen. Ofwel, je kunt heen en weer varen zonder daarbij anderen of jezelf in gevaar te brengen.

Tarieven
2 uur 1 – 3 personen voor 120 euro per clinic (boek hier)
Eventueel vanuit de boot
Eventueel met Headset & Microfoon

Met de instructeur kun je bespreken waar je de puntjes op de i wilt zetten. Je kunt kiezen uit:
WAVE CLINIC
De strapless surf clinic moeten we eigenlijk zeggen. Hier gaan we in op alle facetten van het waveriden. Hoe sta je op je board, waarom? Wat zijn de voor en nadelen van strapless surfen. Waar let je op? Techniek. Driften… etc. etc. Hier kun je terrecht met al je vragen. Of kun je voor het eerst met je vrienden kijken of wave riden wat voor jou is. (boek hier)
FOIL CLINIC
Wel eens keer op een Foil board willen staan? Dat kan! En hoeft ook niet direct in de kosten te lopen. Samen met je instructeur start je de clinic. Gezien we begrijpen dat de aankoop van een Foilboard erg duur is kun je er bij ons 1 huren voor €50. Na deze korte clinic ben je al aardig op weg en kun je wellicht al zelfstandig verder.(boek hier)
SAFETY CLINIC
De clinic die eigenlijk iedereen een keer gedaan moet hebben na een aantal jaar kitesurfen zonder problemen. Wat te doen als het misgaat. Wij simuleren situaties met je kite die kunnen gebeuren. Die oefen je niet tot nauwelijks. En als je jezelf moet redden is het fijn dat je nog weet hoe? Het is geen schande. Ook EHBO moet je jaarlijks bij houden zodat je weet hoe je anderen hulp verleend. Dus je eigen safety opkrikken kan nooit kwaad.(boek hier)
IKO CHECK
Wil je een opfriscursus? Even checken of je alles nog weet? Wil je een certificaat zodat je makkelijker kunt huren in het buitenland? Deze clinic zorgt dat je de puntjes op de i zet. Hij wordt vaak gecombineerd met de safety clinic. Je certificering en de safety betreft kitesurfen hebben natuurlijk veel raakvlakken. (boek hier)
TRICK CLINIC
Backrolls, kiteloops, hoger springen, transitions, handle pass, etc. etc. etc. Een hele lijst aan tricks die je nog niet beheerst of aan wilt beginnen. Hier is een beetje lef voor nodig en soms wat tips en trucks van de meester. Wij doen het voor. En jij doet ons na. el zo fijn dat er iemand is die laat zien hoe het moet. We geven je wat tips mee voor de rust zodat je je oefening technisch goed kunt uitvoeren. De rest gaat daarna weer vanzelf.(boek hier)

Jeugd/kinderen
Ook kinderen kunnen kiteles krijgen. Vanzelfsprekend moet je een bepaald gewicht hebben en een goed motoriek.
Kinderen leren sneller en anders kitesurfen dan mensen boven de 16 jaar. Vandaar dat kinderen ook een andere lesvorm nodig hebben en in een aparte kinderles worden gezet. Voor hen is veiligheid net zo belangrijk. Om dit goed bij te brengen is extra begeleiding voor de jonge kitesurfer cruciaal. Kids zijn leergierig, flexibel en leren door spelenderwijs te doen.
Een aantal van onze kitesurfinstructeurs hebben speciaal een verplichte cursus voor kinderen gevolgd via onze IKO (Internationale Kiteboard Organisation) opleiding. Ons kitesurfmaterialen worden ook aangepast op de kleinere kitesurfer. De lijnen van de kitesurfkite worden flink ingekort en er worden vaak kleinere kites tot wel 2,5m ingezet zodat de kite minder bewegelijk is, eenvoudiger stuurt en minder kracht zal opbouwen.
Volwassenen kunnen een hoop meer wind hebben dan kinderen, dus het kan zijn dat we beslissen de les voor de volwassenen/ouders door te laten gaan en wat anders met de kinderen te doen. Als de wind te heftig wordt moeten we de kinderlessen aflasten. Een heftige wind kan al windkracht 5 zijn voor een klein persoon en heeft alles te maken met het gewicht. Ook golven zijn voor een klein persoon zeker niet prettig. Ook al lijken de golven voor een gemiddelde volwassen niets, voor een kind kan dit eruit zien als een enorme muur.
Om te leren kitesurfen moet je minimaal 9 jaar zijn. De leeftijdsgrens voor de kinderles is ongeveer 14 jaar Daarna kunnen ze over het algemeen meedoen in het normale traject. Daarnaast is het natuurlijk zeer belangrijk dat de deelnemers goed kunnen zwemmen.
Voor kinderen gelden dezelfde tarieven als volwassenen.
boek hier voor 2 kinderen en een instructeur
boek hier voor priveles 1 op 1

Kite kamp
Voor kinderen organiseren we ook kitesurfen basics in combinatie met andere watersporten. Klik hier