Kitelessen bij Sail-Today

Leuk dat je op dit moment kijkt naar onze kitelessen!

Waarom bij Sail-Today leren kitesurfen?
Wij bieden een van de belangrijkste onderdelen voor een veilige en efficiënte les omgeving, ruimte!!
Voor onze school, op het IJmeer, ligt een grote officiële kitezone. Omdat je bij Sail-today vanaf de boot les krijgt, kunnen we gebruik maken van die enorme ruimte. We zullen dus niet met alle andere kiters en lessers dicht bij het strand, boven op elkaar zitten. Dit betekent rust, focus op jezelf en veel minder kans op ongelukken.

Priveles boek hier
prive 2,5 uur 190 euro
2 blokken 2 x 2,5 uur 333 euro
3 blokken 3 x 2,5 uur 475 euro
4 blokken 4 x 2,5 uur 618 euro
5 blokken 5 x 2,5 uur 760 euro

2-persoons les boek hier
introductie 3 uur 140 p/p
2 blokken 2 x 3 uur 245 p/p
3 blokken 3 x 3 uur 350 p/p
4 blokken 4 x 3 uur 455 p/p
5 blokken 5 x 3 uur 560 p/p

Hieronder geven we een korte beschrijving van de verschillende onderdelen die we per blok behandelen. Uiteraard is de progressie van deze onderdelen zeer persoonsafhankelijk en kan dus sneller of langzamer verlopen dan hieronder beschreven. Zie de beschrijving dus vooral als een voorbeeld voor de onderdelen en volgorde die tijdens de lessen aan bod komen.

Blok 1)
In deze les zal gewenning en veiligheid het uitgangspunt zijn. We gaan de basis kite controle behandelen en dus veel vliegeren. We gaan oefenen met de ‘safety’ onderdelen en aansluitend lekker het water in.

Blok 2)
Het tweede blok zal voornamelijk in het water plaatsvinden. In het water met de kite, zullen we een aantal belangrijke vaardigheden gaan oefenen. Dit noemen we ‘bodydraggen’. Hoe beter de beheersing van deze bodydrags, des te sneller zal het gedeelte met het board er na gaan.

Blok 3)
Wanneer de cursist er klaar voor is, gaan we in dit blok werken aan de waterstart. Het vervolg na de waterstart bestaat uit vele kleine stapjes (die heel snel kunnen gaan) en we behandelen daarbij vooral houding, kite positie, stoppen/afremmen, koers bepalen en ‘edgen’.

Na blok 3 valt voor de meeste cursisten nog een hoop te leren. Bespreek met de instructeur of en hoeveel lessen hij aanraadt nog te volgen.

Op elk vervolg blok krijg je 25% korting

Veel plezier op het water!

Kite kamp
Voor kinderen organiseren we in de zomervakantie ook kitesurfen basics in combinatie met andere watersporten. Klik hier