Je houdt van watersport….je vindt meerdere dingen leuk.
Geef je op voor de combi watersportcursus! Zeilen, Suppen, Kiten & Windsurfen.

Doel: kennismaken met 4 watersporten. Maar de sport ook echt leren!

6 blokken van 3 uur 275 euro op zondag morgen.

Leeftijd 7 t/m 14 jaar

Zondagochtend van 10:00 t/m 13:00.

Minimaal 5 deelnemers

Inclusief wetsuit en zwemvest

Onder begeleiding van meerdere ervaren instructeur(s) op begeleidingsboot.

Geef je op 2021:
Cursus voorjaar: van 9 t/m 13 uur op: 1juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, en 6 juli. Klik hier
Cursus najaar: van 9 t/m 13 uur op: 30 aug, 7 sept, 14 sept, 21 sept, 28 sept en 5 oktober  Klik hier

Let op groepskorting tot max 50 euro! Meld je aan met meerdere kinderen tegelijk bij elk extra kind komt er 10 euro korting.
1 kind = 275 euro, 2 kinderen = 265 euro, 3 kinderen = 255 euro, 4 kinderen = 245 euro, 5 kinderen en meer = 235euro,
Tip kijk wie er van school willen mee doen!

Vroegboekkorting. Boek je en betaal je de cursus voor 1 januari. Dan krijg je ook nog 20 euro per kind korting!!

Hoe ziet het lesprogramma van deze cursus er uit en wat ga je leren?

Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid en sportief bewegen! Maar ook gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.

Basics van het Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid Materiaal: Laser Bugs

Basics van het Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes. Materiaal Boga Boards 10,5 non inflatable 

Basics van het Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen. Materiaal Fanatic Vipers 180. Kinder zeilen variërend van 2.0 t/m 4.5.

Basics van het Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarnaast is de geschikte leeftijd ongeveer 12 a 13 jaar. Daarom hebben voor deze doelgroep en deze cursus een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster” – Materiaal power kite van PeterLynn, North Buzz

Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos en bijvoorbeeld omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.

We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten zijn er verschillende instructeurs. Uitgangspunt is wel dat er iig 1 instructeur alle weken bij de groep is, zodat er een vast aanspreekpunt is.

Na deze cursus kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Je zou dan zelfs ook een officieel VDWS diploma kunnen halen!