Weekkamp zeilen, suppen, windsurfen en kitesurfen 2019

Leuk dat je komt kijken op deze pagina! Weet je al dat je in 2019 mee wilt doen met de zomerweken? Geef je dan snel op! Dit kan nog tegen de 2018 tarieven….sowieso de groepskorting…maar je komt ook nog in aanmerking voor de vroege vroegboekkorting

Vijf dagen watersport van 9:00 t/m 17:00. Ma, di, wo, do en vrijdag in de zomervakantie.

Al 6 jaar bieden wij dit met succes aan! Zeilen, windsurfen, suppen en kitesurfen in een week! Elke watersport zal aan bod komen. Bedoeling is dat kinderen kennismaken, de beginselen leren maar ook zelfstandig de sport zullen uitvoeren. De groep kinderen (7 tm 15 jaar) worden in groepen van +/- 10 verdeeld.  Als je bijvoorbeeld opgeeft en je bent 15 jaar dan zul je bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld. Per dagdeel wordt er afwisselend een watersport gedaan. Bij elk onderdeel staan 1 a 2 instructeurs en elke groep heeft een begeleider. Keuze van watersport hangt ook van het weer af.
Omdat kitesurfen nogal een extreme sport is zal dit met name alleen op het land zijn.  Naast onze basisactiviteiten hebben we ook een zeephelling en andere spelletjes en als het weer het toe laat gaan we ook nog de catamaran op!

Nieuw in 2019
Je zult alle watersporten doen. Maar heb je een voorkeur voor een bepaalde sport? Geef dit aan in het formulier. Dit wordt, zeg maar, je specialisatievak! Je kan kiezen uit: Kinderzeilen, Kitesurfen, Windsurfen en Suppen. (Ben je 13 jaar en ouder dan kun je ook kiezen voor Catamaranzeilen).
Op je Sail-Today diploma zal dit specialisatievak ook vermeld worden.

 

Alvast boeken voor 2019? Dit zijn de beschikbare weken:
week 28: 8 juli t/m 12 juli (eerste week Zuid NL)
week 29: 15 juli t/m vrijdag 19 juli (eerste week Noord NL = populaire week!!)
week 30: 22 juli t/m vrijdag 26 juli (eerste vakantie week Midden NL)
week 31: 29 juli  t/m 2 augustus
week 32: 5 augustus t/m 9 augustus
week 33: 12 augustus t/m 16 augustus (laatste week Zuid NL)
week 34: 19 augustus t/m 23 augustus (laatste week Noord NL = populaire week!!)
week 3526  augustus t/m 30 augustus (laatste week Midden NL)

Zomervakanties 2019 in Nederland
Noord:13 jul 2019 t/m 25 aug 2019, Week 29 t/m 34
Midden: 20 jul 2019 t/m 1 sep 2019, Week 30 t/m 35
Zuid: 6 jul 2019 t/m 18 aug 2019, Week 28 t/m 33

Quantumvoordeel:
Geef je 1 deelnemer op. Dat kan. Met een groepje komen is goedkoper. 
Geef je op met een groepje en profiteer van extra korting. Klasgenootjes en of vriendjes en vriendinnetjes: 1 deelnemer = 235, 2 deelnemers = 230, 3 deelnemers = 225, 4 deelnemers = 220, 5 deelnemers = 215.
Nog niet duidelijk of de hele groep mee gaat? Geef je individueel wel alvast op. Dan is je plek zeker. In het formulier kun je aangeven wie de “potentiële” andere deelnemers zijn. Op basis daarvan kunnen we het bedrag later verrekenen.

Nog meer korting? Vroegboekkorting: 
Geef je op voor 1 januari 2019 en je komt in aanmerking voor de vroege vroegboekorting van 10 euro

Weet je al wanneer je wilt komen vul dan het formulier via deze link in!

 

Avondeten
Een goede lunch en hapjes/drankjes op de dag zijn in de prijs inbegrepen. Onze ervaring leert dat het voor sommige ouders lastig is om de kinderen om 17:00 al op te halen. Sunrunners onze nieuwe samenwerkingspartner mbt horeca is van woensdag t/m vrijdag geopend. Kinderen kunnen aldaar wat eten.

Vrijdagavond laatste dag! BBQ! Eet je mee?
Sowieso organiseren we aan het einde van week een gezamenlijke BBQ. Tarief 15 euro voor volwassenen (=15+) en 11 euro voor de kinderen. Limonade voor kinderen  gratis andere dranken zijn tegen betaling. Leuk als jullie daar aan mee willen doen vaders, moeders, broers en zussen zijn hiervoor uitgenodigd! Geef je op via deze link!

 

Parkeren:
Bij ons is het tegenwoordig betaald parkeren. Echter voor jullie als deelnemer van de Watersport week is het gratis. Zouden jullie het kenteken dan aan ons kunnen doormailen? De slagboom gaat dan vanzelf open dmv nummerbord herkenning. Geef je kenteken door middels deze link. Het duurt 1 a 2 dagen voordat uw nummer is geactiveerd.

Materiaal:
Zeilen: Laser Bugs
Windsurfen: Boards Fanatic Viper 180. Kindertuigage variërend van 2.0 t/m 4.5m2
SUPpen: Boga Boards 10,5 non inflatable
Kiten: power kite van PeterLynn en North sails.
2 Begeleidingsboten

Hoe ziet het lesprogramma van deze vakantieweek er uit en wat ga je leren?
Je gaat iets leren maar er is ook fun, gezelligheid, sportief bewegen en gewoon genieten van het buiten zijn in de natuur.
Zeilen
– Boot zeilklaar en nachtklaar maken – Hijsen en strijken van de zeilen – Boot oprichten zonder tuigage- Stand en bediening van de zeilen- Omslaan en oprichten van de boot met tuigage – Sturen, roer- en zwaardbediening – Overstag gaan – Opkruisen in breed vaarwater – Gijpen – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot  – De juiste kleding – Veiligheid.
Suppen
– Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle draai door gewichtsverplaatsing op het board – Diverse trucjes.
Windsurfen
– Benaming onderdelen – basics optuigen – hoogte van de giek – positie op het board – starten, zeil op juiste manier uit het water trekken – basics vh overstag gaan – sturen met het zeil, oploeven en afvallen en wellicht ook de basics van het Gijpen.
Kiten
Kiten is een te ingewikkelde sport om in paar lesjes helemaal te leren. Daarom hebben voor deze doelgroep in deze vakantieweek een speciaal(en veilig) programma ontwikkeld met “klein materiaal”. Met de volgende onderdelen:  -oplaten van de kite – sturen van de kite – op en aftuigen van de kite – veiligheid – je lichaam gebruiken – trapeze – safety – leach – het “windvenster”
Spelletjes en fun:
Naast de 4 hoofdsporten hebben we een zeephelling en een soort Whip Out windsurf brug waar je overheen kan lopen. Daarnaast gaan we als het weet het toelaat ook nog het water op met de catamarans.
Overeenkomsten watersport: Waar komt de wind vandaan? Wat is de positie van je vaartuig ten opzichte van de wind? Dit heet de windroos. Omgaan met de natuur zijn onderwerpen die bij alle 4 de sporten naar voren komen.
We kunnen altijd wat doen! Het gaat ook vast een keertje niet waaien: Dan kunnen we dus het beste Suppen. Het gaat vast een keertje stevig waaien: dan kunnen we het beste Kiten. Dat vanwege het weer een les uit zou vallen is dus nihil! Voor de diverse watersporten hebben wij ook verschillende instructeurs.

Na deze cursus kun je jou favoriete watersport kiezen. Wil je gaan windsurfen of bijv zeilen?  Je zou dan zelfs ook een officieel VDWS diploma kunnen halen! Of volgend jaar gewoon weer komen en Skills verbeteren!

 

Wil je met een groep kinderen komen. Zelf bepalen wanneer? We kunnen een watersportcursus op maat voor u aanbieden. Bel ons.

Door het formulier in te vullen is je plek bevestigd. Aan het formulier is ook ideal gekoppeld dus je kan meteen betalen!
Mocht het betalen onverhoops niet lukken dan kunt u het bedrag ook overmaken op NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v.naam vd cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today. Bij voorbaat dank!

Gebruik van wetsuit en zwemvest is bij de cursus altijd gratis. Bij een weekkamp is handig zelf waterschoentjes of gympen die nat mogen worden mee te nemen.

logo-web