Geef je op via dit formulier

Woensdagavond groepscursus catzeilen Dart 16 seizoen 2018

Kun je al catamaranzeilen en wil jij je vaardigheden naar een hoger niveau brengen, dan is de woensdagavondcursus wellicht iets voor jouw.

In deze cursus zal het wedstrijdzeilen en het fine tunen van je vaardigheden centraal staan. Er wordt meegedaan aan de woensdagavond clubwedstrijden en er wordt getraind. Ofwel de ene week training en de andere week doe je mee aan onze club wedstrijden samen met +/- 20 andere boten. Vanuit de basisprincipes catamaranzeilen gaan we iets verder.
Wat ga je doen woensdagavond dart 16 training:
Verbeteren overstag gaan – Verbeteren Gijptechnieken – Opkruisen in breed vaarwater – Aanlopen bovenwinds gelegen punt – Afvaren van hoger wal en langswal – Aankomen aan hoger wal en langswal – Hangtechniek en gewichtsverdeling met gebruik van de hangbanden –Boot stilleggen en op gang brengen – verbeteren omslaan en oprichten van de boot – Deinzen, stilliggen – Veilig handelen en gebruik maken van windvlagen – Gesleept worden – Zeil aan- en afslaan – Stand en bediening van de zeilen – Sturen en roer- bediening  – Opkruisen nauw vaarwater – Afmeren van de boot – Veilig handelen bij windvlagen – Zeiltrim
Wedstrijdzeilen: optimale koersen, starten en startprocedures en tactieken.
Theorie – Schiemanswerk – Zeiltermen en benaming van onderdelen van de boot – Reglementen/wedstrijdregels – Onderhoud van de boot – Veiligheid

Gezellige avond: Naast dat je wat leert is het ook sociaal gezien een leuke avond. Je vaart samen met ongeveer 14 cursisten. Een leuke groep met verschillende leeftijden. Daarnaast is het clubhuis op woensdagavond open. Andere catamaranzeilers drinken daar ook nog vaak wat.

Start/tijden: 16 woensdagavonden, 2 mei eerste les daarna alle opeenvolgende woensdagen t/m 30 augustus, met uitzondering van 25 juli en 1 aug. Elke les is van 19.00 uur tot 21.00

2 mei coach
9 mei vrij zeilen
16 mei coach
23 mei vrij zeilen
30 mei coach
6 juni vrij zeilen
13 juni coach
20 juni vrij zeilen
27 juni coach
4 juli vrij zeilen
11 juli coach
18 juli vrij zeilen
25 juli vakantie
1 aug vakantie
8 aug coach
15 aug vrij zeilen
22 aug coach
29 aug vrij zeilen

Tarief: € 465,-
(all-Inn: wedstrijd geld, boot, zwemvest, wetsuit en trapeze)

Vroegboekkorting van € 45,- bij aanmelden voor 1 maart 2018. Te betalen bedrag wordt dan € 420,-

Geef je op via dit formulier

Door het formulier in te vullen is je plek bevestigd. Aan het formulier is ook ideal gekoppeld dus je kan meteen betalen!
Mocht het betalen onverhoops niet lukken dan kunt u het bedrag ook overmaken op  NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v.naam vd cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today. Bij voorbaat dank!

Gebruik van wetsuit, trapeze en zwemvest is bij een catamarancursus gratis.

 

Beschrijving Dart 16
Algemeen: Ga je voor het eerst op een catamaran dan heb je wel je handen vol aan deze boot. Zoals dat is bij een catamaran:  je geen kiel maar je hebt slechts twee drijvers die niet diep in het water liggen. Dus de catamaran is instabiel echter heeft weinig weerstand wat wel weer resulteert in veel snelheid. Tevens is een catamaran overtuigd, zoals dat heet: je hebt heel veel zeiloppervlakte. Dus met het kleinste zuchtje wind speert deze boot al weg. Ofwel best wel een uitdaging zo een klein bootje met zo’n groot zeil. Echter wel de leukste, spannendste en snelste vorm van zeilen.
De Dart 16  is tov andere catamarans relatief stabiel(veel volume in de rompen) en heeft de ontwerper Yves Loday expres de bedieningsmogelijkheden beperkt gehouden. Daardoor is het een ideale catamaran om mee te beginnen. Het is een tweemansboot. Maar ook in je eentje is deze catamaran te zeilen. Er zit een fok op en een trapeze mogelijkheid. Bij harde wind kun je het grootzeil eventueel reven en kan de rolfok gemakkelijk weggerold worden. De golven neemt de Dart 16 met gemak door haar dynamische rompvorm. Er zitten geïntegreerde skeggen in de romp, geen zwaarden en een uniek kick-up roersysteem maakt wegvaren en aankomen bij een oplopend strand gemakkelijk.
De rompen zijn gemaakt van tecrothene 121 dat is een thermo plastic. Dit materiaal kan relatief goed tegen een stootje en een krasje.
De tuigage bestaat uit een roterende aero-dynamisch vormgegeven aluminium mast, vastgehouden door een voorstag en twee stagen. Het zeil is doorgelat en geeft in combinatie met de mast een aërodynamisch voordeel. Het grootzeil heeft geen giek. Het grootschoot systeem heeft kogellagers met een ratel en klem.
De Dart 16 is gemaakt in de Laser fabriek. Een grondig research en test programma geldt voor dit merk. Het resultaat kun je duidelijk terugzien in de Dart 16.

SPECIFICATIES DART 16

Lengte 4,80 m
Breedte 2,30 m
Masthoogte 7,50 m
Zeiloppervlak (reefbaar)Grootzeil 10,40 m2
Zeiloppervlak (Rol)Fok 2,70 m2
Aantal personen 1 – 2
Ideaal gewicht 75-175 kg
Zeil niveau Beginner – Expert
Race niveau Club
Rompgewicht 45 kg per romp
Extra optie Gennaker (Sail-Today heeft er daar 2 van)
Designer Yves Loday