Wij bieden de volgende Supcursussen aan

Tarief lesuur Suppen
1 uur priveles 35 euro
1 uur les voor 2 personen 60 euro
4 blokken van 2 uur priveles Tarief 250 euro
4 blokken van 2 uur voor 2 personen Tarief 325 euro
(inclusief wetsuits)

Groepscursus:
Donderdagavond
Hele dag op kantoor gezeten? Even lekker in de zomer er op uit?
16 avonden Suppen van 19:00 t/m 21:00
Tarief 350 euro
Eigen board 50 euro korting
Eigen kleding 50 euro korting
Minimaal 8 deelnemers
(inclusief wetsuits)

Geef je snel op! Door het bedrag over te maken en een bevestiging per mail te sturen is  je plek verzekerd.  Dit kan op rekeningnummer: NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v. naam cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today te Almere.

Groepscursus
Zaterdagochtend
Op zaterdagochtend lekker sportief er op uit op het water
8 zaterdagen Suppen van 10:00 t/m 12:00
Tarief 200 euro
Eigen board 40 euro korting
Eigen kleding 40 euro korting
Minimaal 8 deelnemers
(inclusief wetsuits)

Zomerkamp
Suppen voor jeugd kun je vinden bij Jeugd activiteiten tussen de 7 t/m 17 jaar. Klik hier

Geef je snel op! Door het bedrag over te maken en een bevestiging per mail te sturen is  je plek verzekerd.  Dit kan op rekeningnummer: NL36 ABNA 0 49 80 65 618 o.v.v. naam cursus en naam deelnemer(s) t.a.v. Sail-Today te Almere.

Informatie over de lessen
Doel
Goed leren Suppen, werken aan je conditie, goede sfeer, genieten van de natuur en het buiten zijn.

Wat ga je leren? Positie op het board – afstellen lengte paddle – zittend paddlen – staand padlen – houding (handen, armen, rug, benen en borst) – sturen met voeten – sturen met paddle – draaien met Suppen – snelle 180 graden draai door gewichtsverplaatsing op het board – hoe behaal je de maximale snelheid -diverse freestyle trics -waar vaar je op – hoe zit zo’n board in elkaar – hoe verwissel je een vin – veiligheid.
Als Supper gebruik je bijna al je spieren!  Het staan op een board is niet zo moeilijk, maar onderschat het ‘suppen’ niet. Na een Sup-tocht voel je de volgende dag spierpijn in je hele lijf. Je traint je spieren maar ook je uithoudingsvermogen.  Soms leggen we de nadruk op bepaalde spiergroepen.
Ben je wel goed in Balans? Suppen is te vergelijken met trainen op een Balance Ball in een sportschool. Op deze manier train je alle balansspieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Vooral je core zoals je buikspieren en de spieren in je onderrug worden goed getraind, doordat je dus voortdurend je evenwicht moet bewaren. Een regelmatige Sup-sessie zorgt ervoor dat je ook een betere balans krijgt waar je voordeel mee kan doen met andere sporten zoals: Skien, golfsurfen, kiteboarden of snowboarden!
Leuke tochten! Wij Suppen oa naar het Forteneiland Pampus, Muiderberg, Muiden en/of Eiland het Hoofd. Jullie kunnen meedoen aan de CanalSUP in Amsterdam. We leggen de boards dan op de trailer achter de auto. Maar ook valt te denken valt aan de Noorderplassen, het Naardermeer en of bijvoorbeeld het beatrixpark in Almere.  Lekker buiten in de natuur. Maar ook ongemerkt goed met je lijf bezig zijn. Vooral ’s avonds kan het met een ondergaande zon boven de skyline van Amsterdam fantastisch zijn.
Harde wind: Bij hardere wind gaan we een downwinder doen. Middels een speedboot word je upwind gebracht. En vaar je met de wind en golfen in de rug mee terug.

Kortom genoeg ingrediënten voor een leuke sportieve cursus! Mail ons om je op te geven voor de cursus!

Professioneel les bij Sail-Today
Carola Wardenier geeft bij Sail-Today de SUP-lessen. Zij was als 1 van de eersten actief en enthousiast met deze sport bezig.
Zij is gecertificeerde Sup instructrice Flat water ASI.  ASI staat voor Academy of Surfing/SUP Instructors en is de grootste officiele Sup-organisatie, wereldwijd
Voordat je mag starten aan deze opleiding tot Sup instructrice, moet je eerst het brevet Waterrescue hebben behaald. Carola Wardenier combineert deze kennis en kunde met haar ervaring als voormalig sportinstructrice en catamaranzeilster. Daarom is het geven van SUPlessen en groep supplessen op haar lijf geschreven!

Materiaal
Wij varen hier met het merk BOGA. Deze hebben wij aangeschaft ism Morene Dekker. Zij is importeur van BOGA en fanatiek wedstrijd Supster. Zij was ook 1 van de eerste in Nederland die begon met het geven van cursussen. Sail-Today heeft inmiddels 12 Boards. Het zijn ALL-round boards geschikt voor in de golven en voor op vlak water. Je kan er een leuke tourtocht mee maken, maar ook leuke trics mee uithalen.  Vanwege het relatief hoge volume bestaat ook de mogelijkheid een kind of hond mee te nemen. Het board kan 140 kg aan.

Sail-Today heeft bewust gekozen voor non-inflatable boards. Grootse voordeel voor Sail-Today is dat deze bij harde wind stabieler in het water liggen. Daarnaast zijn deze boards stijver. De boards zien er mooi uit en hebben een erg fijn soft-deck.

Kenmerken: Wijde outline voor een betere stabiliteit – Meer volume aan de achterkant voor meer balans tijdens het surfen – Door de juiste rocker in tail heeft dit board perfecte draai-eigenschappen – Genoeg rocker voor kleine golven – Platte bodem shape een juiste glijfase om op vlak water goed mee te kunnen cruisen.

  • Lengte: 335 cm | 1o’5″
  • Breedte: 86 cm | 34″
  • Dikte: 14,4 cm | 5.7″
  • Volume: 220 L
  • Gewicht: 14,7 kg
  • Vinnen: Center
  • piepschuim kern/houten stringers /epoxy/softdek